Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Реалізація завдань Державної цільової програми «Молодь України» на 2021-2025 роки

Дата: 19.11.2021 11:04
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

24.11.2021 року  директором КУ «Ротмістрівський ЦПРПП» Савченко О. Г. спільно з керівником спільноти заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів Заїченко І. В.  було проведено онлайн-нараду «Реалізація завдань Державної цільової програми «Молодь України» на 2021-2025 роки» для членів вищезазначеної спільноти.

Під час даної зустрічі було зосереджено увагу на реалізації такого завдання Державної цільової програми «Молодь України», як підвищення рівня компетентностей молоді, у тому числі громадянських, зокрема через проведення виховної роботи у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Відповідно до вищезазначеного було розглянуто такі питання:

  1. Про організацію та проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» (Трусова В. М., заступник директора з виховної роботи із Ташлицького ліцею, ознайомила з нормативно-правовою базою щодо здійснення виховної роботи з означеного питання у ЗЗСО, історією проведення даної акції у світі).
  2. Про проведення заходів в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» (Гуртова Є. В., педагог-організатор з Носачівської гімназії, у своєму виступі приділила увагу інформаційно-просвітницьким  та профілактичним заходам щодо запобігання насильству та експлуатації дітей в цифровому просторі, поділилася власними напрацюваннями з даного питання. Темі інформаційно-просвітницьких  та профілактичних заходів для дітей та педагогічних працівників щодо запобігання насильству та експлуатації здобувачів освіти в цифровому просторі було присвячено виступ Оношенко Л. С., заступника директора з виховної роботи Макіївського ліцею. Заїченко І. В., заступник директора з виховної роботи Ротмістрівського ліцею ознайомила присутніх з онлайн-сервісами, які можна використати для конструювання виховних заходів у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»)
  3. Презентація тренінгових вправ, актуальних під час проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» (Тимарською Т. А., соціальним педагогом Ташлицького ліцею, було проведено для учасників наради вправи «Рожеві окуляри» (спрямована на протидію работоргівлі), «Кактус» (дозволяє визначати тривожність, агресивність серед учасників освітнього процесу))

 Крім того, Савченко О. Г. ознайомила присутніх з платформою онлайн-кінотеатру Docudays UA, можливості якої можна також використати для підвищення громадянських компетентностей молоді, зокрема під час дистанційного навчання.

Проведена робота, як показала рефлексивна вправа «Чарівна валіза», сприятиме організації виховної роботи в ЗЗСО, спрямованої на розвиток:

  • медіаграмотності;
  • правової спроможності учнівської молоді

для активної участі та інтеграції в суспільне життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень