A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Студенти навчалися долати стрес на тренінгу з Ментального здоров’я .

Дата: 18.03.2024 16:39
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Днями психолог Смілянського управління Черкаської філії обласного центру зайнятості Інна Дмитренко провела для студентів Смілянського промислово-економічного коледжу тренінг «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях», який відбувся в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Учасники заходу дізналися, що ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це стан в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та бути корисною для своєї країни.

Сьогодні зрозуміло, що на стан ментального здоров’я кожного українця впливає ситуація в країні, пов’язана з війною. Тому дуже важливо навчитися дбати про нього.

Як зрозуміти що стан душевного здоров’я вийшов із рівноваги , як турбуватись про себе, як підтримати своє ментальне здоров’я , як перемогти стрес, як підтримати іншу людину у стресі ? – відповіді на ці та інші запитання учасники заходу отримали під час тренінгу.

Студенти оволоділи вправами «Метелик», «Зніми шинель», «Контрольоване дихання», «Граундінг» та релаксацією по Джекобсону, які ефективно знижують тривогу та допомагають долати стрес.

Викладачка коледжу Людмила Лісова зауважила, що такий тренінг дуже корисний і помічний. Знання, які отримали учасники заходу, дають можливість вчасно розпізнавати «дзвіночки», що сигналізують про проблеми у психічному здоров’ї, а також за допомогою технік самодопомоги повертати себе в нормальний стан, відновлюватись через канали ресурсності та дбати про своє ментальне здоров’я. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень