A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Чи доводилося вам чути про стелсинг?

Дата: 04.03.2024 09:15
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Раніше ми вже розповідали про репродуктивне та сексуальне насильство. Тобто будь-яке обмеження репродуктивних прав особи незалежно від статі. Сьогодні поговоримо детальніше про один із його різновидів — стелсинг.

Стелсинг — це зняття презерватива без згоди або свідоме пошкодження засобів контрацепції (наприклад, заміна протизаплідних пігулок, маніпуляції з вагінальною спіраллю тощо). Якщо контрацепцію найчастіше пошкоджують з метою небажаної для однієї людини вагітності, то презерватив знімають здебільшого з інших причин — наприклад, для «реальних відчуттів» під час сексу. Загалом кривдник/-ця у такий спосіб може контролювати постраждалу/-ого, отримувати задоволення від факту того, що врешті-решт усе відбувається саме так, як бажає.

Стелсинг має небезпечні наслідки для постраждалої/-го, які часто порівнюють із наслідками зґвалтування. Це втрата довіри, а ще підвищений ризик захворювань, що передаються статевим шляхом, небажана вагітність, емоційна вразливість, прагнення відмежуватися від соціуму, подальший страх сексу.

Незважаючи на те, які причини керують кривдником/-цею та які наслідки має кожен конкретний випадок, стелсинг є проявом насильства, тож ставитися до цього слід відповідно. Якщо ви постраждали від нього, збережіть докази, зверніться по допомогу. Не бійтеся поділитися своєю історією з близькими — це стане першим кроком до відновлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень