Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Свято Стрітення Господнє

Дата: 07.02.2024 09:59
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

02 лютого свято Стрітення: Зима зустрічається з Весною. У цей  день християни східного обряду відзначають одне із 12 найголовніших церковних свят року — Стрітення Господнє.  У цей день люди співали пісні-замовляння на тепло та добре літо, освячували воду,свічки, які потім називались                «громничими».  Стрітенську воду й свічки  зберігали протягом року, бо вони мали виняткову силу й  захищали оселі від бур, злив чи смерчів, а членів родин від «злого ока».

Ось  це чудодійне свято зібрало мирян;  членів клубів «Берегиня » та «Ми ще молоді» с.Макіївка  біля  церкви, щоб за традицією,  відвідати церковну службу та освятити воду. А потім відбулося святкове засідання, де соціальний працівник Крамар Людмила Антонівна  підготувала для ветеранів цікаву розповідь про цей день. Присутні дізналися про народні прикмети, адже здавна вважається, що коли на Стрітення ясна і тиха погода, то буде добрий урожай і роїння бджіл, якщо в цей день не видно сонечка – чекай суворих морозів, а  якщо день Стрітення теплий і сонячний, то й весна тепла.               

 Потім  проведено було різноманітні цікаві конкурси з врученням призів для переможців від Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради».

 З Божою благодаттю, піднесеним настроєм   ветерани клубів поверталися додому, несучи  в душах  мрії про весняне тепло та таку бажану перемогу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень