A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Зустріч студентів Університетів ІІІ віку Ротмістрівської та Балаклеївської громад

Дата: 20.12.2023 14:09
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

         15 грудня 2023 року до Ротмістрівської сільської ради завітали студенти Університету ІІІ віку Балаклеївської громади, щоб зустрітися та познайомитися зі своїми колегами по навчанню, а також провести спільне заняття та показати свої знання та вміння. Гостей щиро зустрічали сільський голова Володимир Ховайба, заступник голови Ігор Волошин та директорка Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» Лідія Зайва, які привітали своїх сусідів на ротмістрівській землі, подякували за проявлену активність та побажали наснаги в навчанні й нових цікавих зустрічей.

Фото без опису

Представники Балаклеївської громади підготували музичні привітання для своїх колег та вручили запашний коровай директорці комунального закладу Лідії Зайвій, яка організувала незабутній спільний захід. Після цього розпочалося знайомство між студентами. Виявилося, що вини мають багато спільного, а багато хто був уже знайомий, оскільки впродовж довгого професійного життя їхні шляхи не один раз перетиналися.

Фото без описуЗаняття для студентів на високому рівні, із залученням сучасного мультимедійного обладнання, провели директорка Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ольга Савченко та спеціаліст центру Євген Кердань. Як відомо, із початком повномасштабної війни активізувався інформаційний фронт. Кількість дезінформації збільшилася в рази. Кожен українець моніторить перебіг новин у своїх смартфонах, кожен по-своєму сприймає та розуміє інформацію. Люди поважного віку повинні вміти розпізнавати правдиву та фейкову інформацію. З метою дотримання інформаційної гігієни та «медіазагартованості», яка стала надважливою у протидії ворогові, формою заходу було обрано тренінг з медійної грамотності серед слухачів Університетів ІІІ віку Ротмістрівської та Балаклеївської громад.

Фото без опису          Студенти працювали в чотирьох командах, кожна з яких активно боролася за першість. Матеріалом для заняття слугували найсвіжіші фейкові та правдиві новини, які ширяться в медіапросторі, тому захід проходив у надзвичайно цікавому форматі. У результаті виявилося, що всі слухачі Університетів ІІІ віку активно цікавляться новинами та не відстають від ходу подій, які відбуваються в Україні та поза її межами. Всі команди отримали високі бали та були нагороджені дипломами.

Фото без опису         Щотижня в Комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» проходять навчання для слухачів Університету ІІІ віку на актуальні теми нашого сьогодення з метою підтримки інтелектуальних, фізичних, психологічних та соціальних здібностей людей старшого віку впродовж усього життя. Кожен бажаючий житель громади може долучитися до занять та стати учасником живого спілкування й отримати незабутні враження від нових знайомств та здобутих знань.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень