A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Попередження насильства та жорстокого поводження в сім’ї

Дата: 14.12.2023 09:52
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Щорічно в Україні, з 25 листопада по 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія “16 днів проти насильства”, яка з 1991 року підтримується Організацією Об'єднаних Націй. У рамках цієї кампанії державні установи проводять ряд заходів, присвячених попередженню домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та гендерній дискримінації. Цьогоріч Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» проводив тренінг для батьків «Попередження насильства та жорстокого поводження в сім’ї», де було висвітлено актуальні питання цієї проблематики, враховуючи воєнний стан.

Фото без опису

Особливо детально на заході розглянули проблему жорстокого поводження з дітьми. На підставі положень Конституції України і Конвенції ООН про права дитини 26 квітня 2001 р. в Україні прийнято Закон «Про охорону дитинства», який визначає охорону дитинства стратегічним загальнонаціональним пріоритетом і з метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток встановлює основні засади державної політики в цій сфері.

          Дитина, яка постраждала від домашнього насильства (постраждала дитина), – особа, яка не досягла 18 років та зазнала домашнього насильства в будь-якій формі або стала свідком (очевидцем) такого насильства.

          Кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності. Дисципліна та порядок у сім'ї, навчальних та інших дитячих закладах мають забезпечуватися на принципах, що ґрунтуються на взаємоповазі, справедливості і виключають приниження честі та гідності дитини.

Фото без опису

В Україні створено систему органів, закладів, установ, що здійснюють заходи у сфері  запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема й над дітьми: служби у справах дітей, уповноважені підрозділи органів Національної поліції України, органи управління освітою, начальні заклади, установи та організації системи освіти, прокуратура, центри надання соціальних послуг.

          Варто пам’ятати, що ніхто й ніколи, ні за яких обставин не має права принижувати гідність іншої людини та не дозволяти принижувати себе, тому що ми всі маємо однакові права перед законом та один перед одним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень