Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Як отримати грант на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

Дата: 19.10.2023 12:31
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

Розмір гранту становить від 250 тисяч до 1 мільйона гривень. За ці гроші можна орендувати приміщення, купити сировину, оплатити рекламу тощо.

Хто може подати заявку на грант

Подати заявку на грант для відкриття чи розвитку бізнесу можуть учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини чи чоловіки. Крім цього, взяти участь у програмі мають право особи, які отримали інвалідність внаслідок війни.

Який розмір гранту

За умовами програми грант надається одноразово та безготівково:

  • 250 тисяч гривень можуть отримати учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни. Для цього вони мають створити одне робоче місце;
  • 500 тисяч гривень може отримати дружина чи чоловік учасника бойових дій, або особи, яка отримала інвалідність внаслідок війни. Умова – створення двох робочих місць;
  • мільйон гривень може отримати учасник бойових дій або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо вони зареєстровані як підприємці не менше трьох років на момент подання заявки на отримання гранту. Вони зобов’язані створити чотири робочих місця, щонайменше два з яких для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни..

Гранти у розмірі 500 тисяч та мільйона надаються на умовах співфінансування: 30% грошей у розвиток бізнесу вкладає отримувач гранту, 70% – держава. Грант надається частинами, розмір яких не перевищує 250 тис. гривень в межах загальної суми гранту.

 

На що можна витратити грант

За гроші гранту учасники програми можуть купити сировину чи матеріали для виробництва, орендувати приміщення або транспорт, купити ліцензоване програмне забезпечення, а також оплатити послуги маркетологів та рекламу.

Як отримати грант

Щоб отримати грант, потрібно подати заявку та бізнес-план через портал "Дія". Уповноваженим банком є АТ “Ощадбанк”, який бере участь у програмі, перевіряє кредитну історію заявника, документи та оцінює бізнес-план.

Опісля учасник програми проходить співбесіду з регіональним центром зайнятості. Від результатів залежить, погодять надання гранту чи відмовлять.

За більш детальною інформацію звертатися в Смілянське управління Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості або за тел.. 0934797244.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень