A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Батьківство в радість

Дата: 19.07.2023 18:16
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

 14 липня 2023 року на базі Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» стартував тренінговий курс «Батьківство в радість» для батьків, які потребують допомоги у вирішенні складних проблем у вихованні дітей.

         Програма курсу спрямована на запобігання жорстокому поводженню з дитиною, її бездоглядності, байдужому ставленні до неї. Бачити особистість в дитині, вчитися цінувати її, зростати разом з нею, сприяти створенню найкращих можливостей для її стабільного та гармонійного розвитку – не тільки відповідально, почесно, складно, але й водночас радісно.

Фото без опису

        Відтоді, як з’явилося людство, батьки виховували дітей за допомогою «розгалужених сімейних систем» (бабусі та дідусі, дядьки, тітки, двоюрідні брати та сестри). Батьки жили та помирали у тому самому селі або місті, в якому й народжувалися. Нині, коли за останні 50 років сім’я як соціальний інститут зазнала багатьох змін, сімейні системи підтримки майже не існують. Однак допомога у вихованні дітей потрібна усім. Стаючи батьками, ми в цілому знаємо, що це означає: ми маємо піклуватися про дитину – забезпечувати її їжею, одягом, домівкою, піклуванням та любов’ю, яка їм потрібна для успішного зростання. Але багатьом із нас не розповідають, ЯК це робити, і часто ми не отримуємо допомоги, щоб краще дбати про дитину. Батьки є фундаментом сім’ї, і їм потрібна інформація про те, що означає бути батьками, а також допомога найкращим чином розкрити свій потенціал.

         Для того, щоб успішно виконувати свої батьківські функції, ми маємо навчитися приймати себе у будь-якому стані та піклуватися про себе. Тільки тоді, коли ми приділяємо позитивну увагу собі, ми можемо позитивно приділяти увагу своїм дітям.

          Заняття відвідали батьки з прийомних, опікунських, неповних та малозабезпечених сімей, яким необхідна підтримка та поради щодо належного виконання батьківських обов’язків. Будь-хто з батьків нашої громади може за необхідності приєднатися і пройти курс, щоб навчитися найкраще розкривати свій батьківський потенціал.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень