A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Відбулася нарада працівників комунального закладу по підсумках роботи за 2022 рік

Дата: 24.02.2023 10:50
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Увесь колектив Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» 22 лютого 2023 року зібрався в актовому залі, щоб підбити підсумки роботи за 2022 рік, проаналізувати зроблене, виокремити недоліки, досягнення, а також окреслити завдання на поточний 2023 рік.

У підсумковій нараді також взяли участь і виступили гості: заступник сільського голови с.Ротмістрівка Ігор Волошин, начальниця Відділу соціального захисту та охорони здоров’я Ірина Нежевенко, старости  сіл Ковалиха, Санжариха  та  представник з відділу ЦНАП с. Носачів.

Фото без опису

Відкрила нараду директорка Лідія Зайва, у своїй доповіді вона відзначила, що 2022 рік був нелегким, проте відбулося немало позитивних зрушень, значно підвищилася якість надання послуг та проведених занять у клубах і любительських об'єднаннях, збільшилася кількість людей поважного віку, які поповнили ряди клубів ветеранів у Ротмістрівці, Ковалисі, детально зупинилася на фінансових питаннях, також щодо необхідності зміцнення матеріально-технічної бази закладу. Підкреслила, що всі виплатили, передбачені законодавством, були виплачені, працівники закладу вчасно отримували заробітну плату, матеріальну допомогу на оздоровлення під час відпустки та надбавки за вислугу років.

Фото без опису

Детально зупинилася та проаналізувала роботу всіх трьох відділень завідуюча Людмила Жук.

Станом на 01.01.2022 року на території Ротмістрівської громади було виявлено 1170 осіб, які потребують соціального обслуговування, фактично обслужено 1046 осіб, що складає 89,4 відсотка.

Усі відділення працювали на результат.

Фото без опису

Відділення соціальної допомоги вдома – для обслуговування одиноких непрацездатних громадян та інвалідів.

Станом на 1 січня 2022 року на території громади проживало 300 одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, потребували сторонньої допомоги 240 осіб

На 01.01.2022 відділенням догляду вдому комунального закладу обслуговувалося 207 чол. Вибуло з початку року з обслуговування всього 36 чол., додатково виявлено і взято на обслуговування 12 осіб.

Обслужено з початку року 219 осіб, що становить 95,2 відсотки.

          Особливі слова подяки звучали на адресу ветеранів, які пропрацювали більше 15 років, це Швидка Оксана з Ковалихи та Наталія Лебедько з с.Ротмістрівка.

Не відстає, справляється зі своєю роботою єдиний чоловік – соціальний робітник с. Мельниківка Зелений Ю.І.

Головне, чого домоглися у своїй роботі соціальні робітники – це надання соціальних послуг згідно Державних стандартів. Для 183 одиноких людей похилого віку соціальний робітник став надійним, вірним помічником, а часто і єдина розрада в теперішньому складному житті. Саме так працюють всі наші 14 соціальних робітників.

Була відмічена також робота окремих соціальних робітників, які проводять чітку та роз’яснювальну роботу серед підопічних з того чи іншого питання, своєчасно відгукуються на всі прохання підопічних, зокрема: Думаленко Г.Д., Герасименко О.О., Маслюк Ю.І., Зелений Ю.І., Лихолай О.І.

       Соціальними робітниками за 2022 рік було надано 35651 послуг, в середньому на одного підопічного надано 24 послуги, здійснено 12270 відвідувань.

Відділення денного перебування.

Особлива увага приділяється збагаченню форм і методів роботи, надання соціальних послуг з адаптації та залучення до участі в клубах і любительських об'єднаннях ветеранів.

Так, при відділенні денного перебування в 2022 році діяло 6 клубів та 2 любительських об’єднання: освітньо-інформаційний клуб «Зустріч» (с. Ротмістрівка), клуб ветеранів війни і праці «Промінь добра» (с. Ротмістрівка), клуби декоративно-прикладного мистецтва «Струни душі» (с. Ротмістрівка) , клуб ветеранів війни та праці «Ми ще молоді» (с. Макіївка), клуб декоративно-прикладного мистецтва «Берегиня» (с. Макіївка), клуб дозвілля «Журавка» (с. Ковалиха).

Працював Університету ІІІ віку та факультет «Барви осені», «Краса, здоров'я і довголіття» (с. Ротмістрівка).

Клуби та любительські об’єднання працюють за змістовними планами.     

Постійними стали майстер-класи, відзначення державних, релігійних свят, ветеранські посиденьки, проводилися лекції, бесіди, творчі вечори, на яких місцеві письменники та поети презентують ветеранам свої твори. А також активно займалися та надавали допомогу військовим продуктами харчування, плели маскувальні сітки, килимки, виготовляли окопні свічки. У філіалі с.Ротмістрівка запроваджено години здоров’я, під час яких ветерани займаються спортом.

Фото без опису

Станом на 01.01.2023 року потребують соціальних послуг відділенням денного перебування 520 осіб, обслужено з початку року 465 осіб, що становить 82,0 %. На обслуговуванні у відділенні знаходиться 307 осіб. 

За 2022 рік відділенням проведено 59 засідань  клубів, 154 лекцій та бесід, 7 занять Університету ІІІ віку, відбулося 220 відвідувань членами клубів.

При комунальному закладі продовжує роботу швейна майстерня в          с. Ротмістрівка для обслуговування громадян, які перебувають на обліку.

 

Відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді.

У 2022 році фахівці відділення надавали такі послуги: соціальний супровід, представництво інтересів, інформування та консультування.

Одним із пріоритетних напрямків роботи відділення організації надання соціальних послуг для сім'ї, дітей та молоді є попередження негативних наслідків від різних складних життєвих обставин у родині, особливо в сім’ях з дітьми, та надання їм відповідної допомоги для уникнення кризових ситуацій.

У 2022 році на обліку у відділенні перебувало 7 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дві з яких на супроводі перебували двічі за рік. У цих сім’ях виховується 13 дітей. Та 3 прийомні сім’ї, у яких виховується 6 дітей, позбавлених батьківського піклування.

З них 6 одиноких матерів, які виховують 13 дітей.

У такі сім’ї регулярно здійснюються виїзди, проводяться заняття по підвищенню батьківського потенціалу та попередженню домашнього насильства, залучається до роботи психолог, надається гуманітарна допомога та інша допомога за потреби в межах повноважень. Є значні результати роботи фахівців

Фото без опису

Доповнили та розповіли детально про свою роботу фахівець із соціальної роботи Любов Тереховська та соціальний працівник відділення денного перебування Тамара Кривошея.

На належному рівні в комунальному закладі поставлена інформаційно-роз’яснювальна робота. Створено сайт комунального закладу при Ротмістрівській сільській раді, на якому постійно висвітлюється його робота.

Протягом 2022 року висвітлено на сайті 36 матеріалів.

У 2022 році колектив активно проводив роботу по налагодженню зв’язків із підприємцями, організаціями, фермерами, релігійними конфесіями, широко використовувалися і особисті контакти з керівниками, які долучилися до поповнення комунального закладу продуктами харчування, речами, інвалідними візками. Всі товари завозилися виключно за рахунок благодійництва.

Нам вдалося за 2022 рік надати допомогу майже 196 особам, з них – 37 переселенцям. До Дня людей похилого віку комунальним закладом підготовлено та вручено 41 подарунок найстарішим громадянам, які знаходяться на обслуговуванні.

Тож, колектив комунального закладу, підвівши підсумки діяльності за 2022 рік, визначивши пріоритетні завдання на 2023 рік з оптимізмом, розумінням важливості та необхідності своєї професії, враховуючи критичні зауваження, налаштований на плідну працю, на покращення якості надання соціальних послуг, впровадженні надалі інноваційних форм і методів роботи.

На завершення весь колектив одноголосно визнав роботу закладу доброю.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень