A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Вивчаймо історію рідного краю!

Дата: 18.01.2023 14:38
Кількість переглядів: 181

18 січня 2023 року на території Ротмістрівської громади відновив свою роботу Університет ІІІ віку. У Комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» для студентів провів лекцію з історії Смілянщини місцевий краєзнавець, член Спілки журналістів України, екскурсовод, публіцист, поет, член Спілки краєзнавців України, автор книги «Куцівський бурлака» Мошинський Сергій Петрович.

Лектор розповів цікаві історичні факти про наш рідний край. Смілянщина надзвичайно красива: зелені шати лісів переплітаються з хліборобськими нивами, з голубоокими водоймами, з древніми болотам та квітучими галявинами. У нашій місцевості залягають значні поклади корисних копалин. Багата Смілянщина й лісами, поширеними є породи дуба, ясена, клена, граба, липи та ін. Найбільшою річкою є Гнилий Ташлик, довжина якої 66 км.

За новою адміністративною реформою Смілянський район було анульовано і наші землі увійшли до Черкаського району. А оскільки з 1928 р. по 1954 р. село Ротмістрівка було районним центром, то зараз навколо нього об’єднали 13 сіл у одну велику громаду. Кожне з цих сіл має свою унікальну історію та визначні місця, які варто відвідати. Детальніше лектор зупинився на виникненні села Ротмістрівка та створенні герба.

Доповнила лекцію Поліщук Олена, яка розповіла про відомі історичні постаті Смілянщини, зокрема про національно-визвольну боротьбу сторічної давнини під проводом холодноярських отаманів.

Студенти залишилися задоволеними заняттям та відновленням роботи Університету, оскільки мали змогу зібратися разом та дізнатися нові історичні факти про свій рідний край.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень