A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Формування високого престижу материнства

Дата: 13.01.2023 10:36
Кількість переглядів: 243

Фото без опису

11 січня 2023 року у приміщення Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» відбулося індивідуальне заняття з багатодітною мамою Катериною Миколенко щодо удосконалення навичок відповідального батьківства.

Виховання дитини починається з її народження й відбувається постійно. У цьому процесі важливою є роль обох батьків, але особливе місце займає саме мамина повсякденна клопітка робота з формування в дитині індивідуальної особистості. Народження малюка сприяє активізації в жінці материнської інтуїції, інтуїтивних знань, які забезпечують ефективну реалізацію піклування про дитину. Недарма говорять, що материнське серце найкраще відчуває свою дитину, навіть на далекій відстані. Саме мамина турбота та невичерпна сила любові ефективно впливають на повноцінний розвиток особистості.

У наш час важливо, щоб у багатодітних родинах ставлення до материнства було усвідомлене та відповідальне, особливо в форматі його суспільного та особистісного сенсу. Кожна мама з появою нової дитинки має позитивно ставитися до своїх обов’язків, нової ролі, з розумінням реальних проблем, пов’язаних з материнством, прагненням їх вирішувати, будувати стратегію реалізації нової діяльності. Часто падіння моральних орієнтирів, знецінення позитивних відносин між людьми сприяє появі широкого спектру соціальних проблем, які стосуються молодого покоління і, на жаль, дестабілізують його становище в реаліях сучасного світу. Такі сім’ї опиняються у складних життєвих обставинах, подолати які самостійно дуже складно.

Фахівці Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» допомагають багатодітним одиноким мамам усвідомити важливість ролі матері у формуванні дитячої свідомості та обрати правильний спосіб виховання для кожної дитинки. Відомо, що поведінка матері, спосіб її життя, є основою для становлення у дитини фізичних та моральних цінностей. Родина – це найважливіший інститут, що забезпечує розвиток необхідних знань, умінь, якостей та навичок дитини, оволодіння нею соціокультурним досвідом людства та повноцінне входження в багатогранну сферу суспільного життя, адже сім’я – це перше суспільне середовище дитини, джерело неоціненного досвіду.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень