A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Різдвяний вертеп – ушанування народних православних традицій

Дата: 13.01.2023 10:32
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

       Кожне свято має свої невідємні традиції. Для святкування Різдва Христового такою народною традицією є Різдвяний вертеп. Саме тому до цього свята в Комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» відбулося засідання Клубу «Струни душі» відділення денного перебування, де кожен зміг стати учасником чарівного дійства народження Христа.

      Члени клубу Кохась Наталія та Поліщук Олена запросили до закладу ротмістрівський аматорський дитячий колектив «Ангелики», художніми керівниками якого вони є, і діти показали різдвяну виставу про появу на світ сина Божого. Окрасою заходу стало розмаїття заспіваних колядок, як народних, так і сучасних авторських. У виконанні жителів громади та учнів Ротмістрівського ліцею прозвучали такі колядки: «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нічка та ясная зорями світила», «Нова радість стала», «Ой на річці тиха вода стояла», «В Новограді Віфлеємі», «Ой денноє народження», «Вечорниці-зоряниці», «Віє вітер із-за гір», «Були в пана бджоли», «Тиха ніч, свята ніч» та інші, що показує, якою багатою та унікальною є українська усна народна творчість. Особливо яскраво прозвучав усесвітньо відомий «Щедрик» Миколи Леонтовича в акапельному виконанні учасників заходу.

         Цьогоріч такий захід є актуальним, як ніколи раніше, адже різдвяний вертеп тісно пов’язаний зі стародавніми віруваннями у щасливий почин нового року та з магічними діями, які забезпечують добрий урожай та достаток у родині. Українці зараз найбільше у світі потребують миру, спокою та достатку. Тому ми дуже вдячні дитячому колективу «Ангелики» та його керівникам за натхненну творчу роботу в непростий для України час.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень