A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Усвідомлене та відповідальне батьківство

Дата: 28.12.2022 11:18
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

           23 грудня 2022 року у приміщенні Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» проходила лекція з елементами бесіди «Усвідомлене та відповідальне батьківство» для сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

           Коли в сім’ї народжується дитина – це велике щастя. Батьки – не тільки перші вихователі своєї дитини, а й найголовніші творці її особистості. Виховання дитини – справа нелегка, але доступна кожній дорослій людині, якщо вона буде навчатися основ сімейної педагогіки, підвищувати свій рівень педагогічної культури. Збудувати сімейне щастя може лише той, хто постійно примушує свою дитину трудитися, хто об’єднаний спільною метою й інтересами, спирається у спільному житті на високі загальнолюдські цінності. Виховання в сім’ї відбувається постійно, завжди, і в основі його лежить особистий приклад поведінки батьків, культура їх взаємовідносин та ставлення до інших. А любов до дитини – одна з найважливіших умов успішного виховання.

           Кожному з нас, дорослих, довелося відвідати чудову казкову країну з назвою Дитинство. І нехай не в усіх були дорогі іграшки й гарне вбрання, але найціннішим є те, що подарувало нам дитинство, – це любов і турбота наших батьків. Хто не пам’ятає теплих маминих рук, лагідного погляду, її доброго й чуйного серця. І от сьогодні, у зрілому віці, маючи певний життєвий досвід, власні помилки й невдачі, перемоги й поразки, ми повинні ростити й виховувати наших дітей. Це важко. Це відповідально. Головне – не нашкодити.

         Важливо розуміти, наскільки добре ми знаємо своїх дітей, як правильно вибрати той чи інший спосіб, стиль виховання, як ставитися до перемог дитини та її невдач, як допомогти їй самоствердитися в житті.

          Стилі виховання в сім’ї традиційно розділяються на гіперопіку, авторитарний, ліберальний, хаотичний та демократичний. Кожен із цих стилів виховання по-своєму впливає на самооцінку дітей. Не кожен стиль виховання підходить для вашої родини і для вашої дитини. Може виявитися, що дитина від природи дисциплінована, але для розвитку їй потрібна теплота й турбота. Або ж ваша дитина, навпаки, потребує дисципліни, їй потрібен порядок, щоб відчувати себе в безпеці. Перш ніж вибирати стиль виховання, батьки повинні зрозуміти, які цінності вони можуть і хочуть передати своїй дитині, чого від неї чекають.

          Виховна функція родини спрямована на формування й розвиток особистості дитини, її соціалізацію. Проблеми сімейного виховання стають актуальнішими для будь-якого суспільства, тому що родина – одна з його складових, що постійно відчуває на собі всі зміни, які відбуваються в країні, а отже, відбиваються на розвитку суспільства.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень