A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Віднови свій психологічний ресурс!

Дата: 30.11.2022 14:10
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

25 листопада 2022 року у приміщенні Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» відбувся Психологічний тренінг «Як відновити психологічні ресурси». Основним тренером заходу була Поліщук Олена Анатоліївна, яка цікаво розповіла про користь позитивних емоцій та наповнення свого життя внутрішньою гармонією, показала кілька вправ для відновлення психологічного здоров’я.  

         Із розвитком новітніх технологій наше життя стало більш насиченим: телефони, соціальні мережі, новини, телевізор… Це все відбирає у нас частину часу і здоров’я. Як відновити його? Треба накопичити ресурс. Або, як кажуть психологи, проживати своє життя ресурсно. Ресурс – це запаси чого-небудь, які можна використати в разі потреби. В нашому випадку – це невеличкі вправи, які допоможуть досягти внутрішньої гармонії.

         «Я не можу собі дозволити НЕ займатися власним здоров’ям!» – ці слова повинні стати девізом нашого життя. Ресурсний стан залежить від фізичного та психологічного здоров’я. На фізичному рівні потрібно:

  • налагодити режим сну та відпочинку;
  • слідкувати за водним балансом;
  • добре харчуватися: споживати корисну їжу, щоб наш організм отримував необхідні вітаміни та мікроелементи.

 

Психологічне здоров’я людини має кілька складових:

  • психологічна складова: задоволення потреб «внутрішньої дитини», цілісність, стійкість;
  • енергетична складова: отримання позитивних емоцій, запобігання беззмістовній втраті енергії;
  • духовна складова: місія, самореалізація, улюблена справа.

     Навіть у найскладніші часи важливо знаходити джерела, які хоча б на один відсоток поповнюватимуть внутрішній ресурс. Виділяйте час на свій внутрішній світ – кожен ранок має бути присвячений турботі про себе. Якщо постійно відмовляти власним бажанням та потребам, то де візьметься цей внутрішній ресурс? Люди схильні ставити багато речей у своєму житті на перший, другий і десятий плани, а про себе забувати. Візьміть за правило ставити себе в пріоритет (мова не йде про егоїзм!) і ви помітите, як з часом «розквітнуть» усі сфери вашого життя. Таких вправ дуже багато. Однією з найефективніших є вправа з елементами нейрографіки, коли весь негатив переміщується у кошик для сміття.

     Учасникам заняття було запропоновано виконати домашнє завдання: «Мій портрет у променях сонця», щоб підняти самооцінку, знайти впевненість у собі, створити в житті найбільше радості, світла, тепла, позитиву. На папері необхідно намалювати сонце, а в центрі сонячного кола – свій портрет, такий, як людина себе відчуває на цей момент, а під портретом треба написати своє ім’я. Потім намалювати промені, які виходять із сонця, і вздовж променів написати свої переваги і все добре, що знаєш про себе. Чим більше променів, тим більше переваг. Малюнок обов’язково треба розфарбувати!

       Чим яскравіше життя, тим більше позитивних емоцій ми отримуємо. Кожного дня треба знаходити щось добре, що відбулося, будувати плани на майбутнє, створювати теплу атмосферу у своєму будинку та серед свого оточення, частіше спілкуватися з друзями та знайомими. І найважливіше – зберігати своє здоров’я.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень