A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Безпека та здоров’я працівників – серед пріоритетів виробництва у лісовому господарстві

Дата: 21.10.2022 09:34
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Навчання та систематичне підвищення рівня знання працівників із питань охорони праці – одне із основних принципів державної політики в галузі охорони праці. Фундаментальна основа безпеки виробництва та запобігання нещасних випадків. Керівники, які надають належну увагу цим моментам, працюють на випередження.

29.09.2022 року у ДП «Смілянський лісгосп» відбувся  тематичний семінар-тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці. Суть – виконання вантажно-розвантажувальних робіт (ВРР) з лісоматеріалами на нижньому складі.

Точніше – правильність їх виконання згідно з вимогами охорони праці. Це, безумовно, гарантує збереження здоровя та життя учасників процесу, а також вчасне та системне виконання виробничих планів.

Семінар-тренінг проведений, безпосередньо, для працівників лісопункту держпідприємства. Із боку спікерів – керівниця управління Держпраці в Черкаській області Юлія ЧЕМИЧ, начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціокультурній сфері Анатолій Карпенко та страховий експерт з охорони праці відділу профілактики страхових випадків управління Фонду соціального страхування України у Черкаській області. Від ДП «Смілянський лісгосп» - його директор Юрій СЕГЕДА, разом із заступником Володимиром Биченком, начальником відділу охорони праці Сергієм ЗАТУЛИВІТРОМ та керівником лісопункту Віктором МОРОЗОМ. Також тут Максим Кісіль – завідувач сектору лісосировинних ресурсів та охорони праці Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарств.

 Але найголовніші суб’єкти семінару – люди. Люди, які працюють безпосередньо тут, на нижньому складі. З деревиною, технікою, в умовах іноді найнеочікуваніших ризиків.

У ході роботи посадовці опитали виконавців щодо знання існуючих небезпек які виникають під час виконання робіт лісозаготівельними кранами-маніпуляторами, які не оснащені гаком.

В ході семінару було напрацьовано практичні навички виконання вантажо-розвантажувальних робіт ,які були закріплені під час тренінгу у ДП «Смілянський лісгосп»  

По завершенню семінару на прохання посадових осіб підприємства було обговорено питання безпечного перевезення вантажів та дотримання правил дорожнього руху.  Страховий експерт з охорони праці відділу профілактики страхових випадків управління Фонду соціального страхування України у Черкаській області надав відповідальним особам і працівникам підприємства консультації з питань безпеки праці.

 

 

 

 

 

Страховий експерт з охорони праці

відділу профілактики страхових випадків

управління виконавчої дирекції  Фонду

 соціального страхування України

у Черкаській області                                                            Михайло Юшенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень