A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Сім’я, як важливий фактор в житті людини

Дата: 24.08.2022 07:45
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

 

Сім’я відіграє в житті кожної людини найважливішу роль. З самого народження нас оточують найрідніші люди — мама й тато. Вони вчать всьому: ходити, говорити, думати. Вони годують, одягають, піклуються про здоров’я. Вчать бути добрими, чемними. Всі люди мріють про щасливу родину. Але для цього кожен повинен докласти багато зусиль щоби уникати конфліктів. Батьки — це ті люди, які готові дати пораду в будь-якій життєвій ситуації.

Саме тому турбота про сім’ю, родину, попередження складних життєвих обставинах є першочерговим напрямком роботи фахівців із соціальної роботи відділення соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ротмістрівської селищної ради.

Фахівцем із соціальної роботи постійно проводяться виїзди у старостинські округи Ротмістрівської  громади з метою виявлення вразливих категорій сімей та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та недопущення потрапляння означених сімей в категорію кризових.

Для мінімізації ризиків перехідності сімей від вразливості до кризового стану спеціалістами Центру надається таким родинам соціальна послуга соціального супроводу, яка передбачає надання конкретній особі чи сім'ї комплексу соціальних послуг для подолання життєвих труднощів, мінімізації негативних наслідків чи навіть повне розв'язання проблем сім'ї або особи.

19.08.2022 року фахівцем із соціальної роботи комунального закладу відвідано 1 сім’ю, які виховують 2 дітей та  здійснено оцінювання потреб  сім’ї.

Зроблено висновок, що сім’я  не перебуває в складних життєвих обставинах. Надалі триватиме контроль над сім’єю, щоб попередити в потрапляння в складні життєві обставини.

22.08.2022 року із сім’єю, яка проживає в с.Носачів працівниками центру спільно з членами родин обговорювалися проблемні питання, а саме:  питання допомоги в оформленні необхідних документів для отримання державної соціальної допомоги, працевлаштування, переведення дітей  в навчальні заклади за місцем проживання. Проводилася профілактична робота щодо належного виконання батьками своїх обов’язків, недопущення проявів насильства відносно дітей, потреба дотримання сприятливих умов для розвитку та виховання дітей, інформування про соціальні послуги в громаді.

Також, перевірялася готовність сімей до опалювального сезону, наявність у дітей сезонного одягу, взуття, продуктів харчування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень