A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Сьогодні відбулося засідання ініціативної групи щодо ремонту доріг у селищі Ленське.

Дата: 21.02.2022 16:03
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

Сьогодні у приміщенні Ротмістрівської сільської ради відбулося організоване сільським головою Володимир Ховайба засідання ініціативної групи щодо ремонту доріг у селищі Ленське, які нині перебувають у вкрай незадовільному стані.

Всього на зборах були присутні 17 осіб, з них жителі селища Ленське та Носачів, старости на території сіл та депутати Ротмістрівської громади.

Розглядався цілий ряд нагальних питань, які справді хвилюють мешканців таких віддалених куточків громади, про які іноді забуває держава, але все ж переймається місцева влада.

Найболючішим питанням, заради якого головним чином і зібралися небайдужі жителі громади, стало питання капітального ремонту дороги в селищі Ленське. Вже майже десятиріччя діти в населеному пункті змушені долати відстань до школи та садочка суцільним «морем», адже ями та вибоїни вкривають 80 відсотків дорожнього полотна. Так само проблемним є під’їзд до домівок селян карет швидкої допомоги: усе впирається в дорогу.

На початку засідання сільський голова Ротмістрівської сільської ради ознайомив присутніх зі станом речей та надав фотофіксацію проблемних відрізків доріг, а ще - продемонстрував числені письмові звернення від свого імені до голови Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко, а також ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» в особі Андрія Донця та І. І. Франчука. В ході обговорення було проведено телефонну розмову з головою райдержадміністрації, під час якої Валерія Олегівна зазначила, що і надалі сприятиме перемовинам із приводу проєктно-кошторисної документації на дорогу, а також щодо забезпечення її проїзності (важливо, що експлуатаційні документи на дорогу вже перебувають в роботі). Отож, ремонт очікуємо вже у 2022 році.

Також на зборах було обговорено такі важливі для мешканців сіл Носачів та Ленське питання, як централізований збір сміття та асенізація вигрібних ям. Звернення було переадресоване присутньому на зустрічі директору КП «Ротмістрівське» Грант Кноян, який у свою чергу пообіцяв сприяння у виділенні техніки комунальним господарством принаймні 1 раз на місяць для збору та вивезення сміття.

Було обговорено також і запити Кравченка Віктора Андрійовича щодо ЗДО с. Носачів, жителя селища Леньске з приводу планування постійних зборів жителів у селі Ленське та виконання обов’язків старостою на території сіл Носачів та Ленське, щодо повторного встановлення дорожнього знаку на позначення населеного пункту, а також питання з відрегулювання режиму вуличного освітлення у селищі. Так, було вирішено призначити відповідальну особу за увімкнення освітлення в Ленському та на вул. Нечуя Левицького та Благовісній у селі Носачів.

Також за участі начальника відділу освіти Ротмістрівської сільської ради Tatyana Yaruta обговорили відповідь на звернення голови Городищенської СТГ В. Мирошника з приводу матеріальної допомоги в забезпеченні пільгового харчування учнів, які проживають в селі Ленське, але відвідують заклади освіти Городищенської громади.

Оскільки Ротмістрівська сільська рада сама в змозі утримувати своїх здобувачів освіти та надавати послуги безкоштовної освіти та безоплатного харчування дітям 1-4 класів та пільгових категорій, запрошуємо батьків та їхніх дітей відвідувати заклади освіти саме на території нашої СТГ (нині історично склалося, що вибір падає на користь школи та садочка с. Цвіткове, які відвідують 26 учнів та 7 вихованців ЗДО).

За підсумками зборів було складено протокол та отримано ознайомчі підписи усіх присутніх.

Як можна побачити, засідання ініціативної групи було дуже плідним та справді необхідним. Більшість питань вдасться вирішити силами органів місцевого самоврядування, адже для цього й працюємо. Лишилося сподіватися на допомогу в питаннях ремонту доріг від держави, адже, на жаль, вони не належать до повноважень місцевої влади, як би не хотілося щось змінити сільським головам та мешканцям.

Попри всі складнощі, спасибі всім небайдужим та нашим місцевим активістам. Дякуємо Черкаській районній державній адміністрації та нашим меценатам. Разом ми - сила!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень