A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Проведено семінар-навчання з питань запобігання корупції

Дата: 01.02.2022 14:14
Кількість переглядів: 549

Фото без опису

У Ротмістрівській сільській раді проведено семінар-навчання, під час якого начальник відділу кадрів, юридичного забезпечення, архівного збереження, цивільного захисту та охорони праці Світлана Мазурок повідомила, що з 1 січня 2022 року розпочався етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 рік. Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Під час проведення заняття було розглянуто основні положення діючих нормативно-правовик актів у сфері запобігання корупції. Особливу увагу було звернено на роз'яснення «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку) №11 від 29.12.2021 з подальшим  практичним застосуванням. Було проаналізовано 15 типових помилок, які допускають суб’єкти декларування під час заповнення декларації.

Розглянули питання щодо основних вимог фінансового контролю, особливостей відображення відомостей про об’єкти нерухомості, доходи, подарунки, грошові кошти, банківські рахунки, транспорті засоби, видатки та правочини в електронній декларації за 2021 рік. Також, увагу слухачів було зосереджено на сформованих додаткових правових позиціях НАЗК стосовно декларування земельних ділянок.

Окремо було обговорено питання щодо внесення інформації про вартість об’єктів декларування. За загальним правилом вартість вказується на дату набуття права власності, володіння чи користування або відповідно до останньої грошової оцінки майна у грошовій одиниці України. Закон не вимагає від суб’єкта декларування проводити оцінку майна з метою заповнення декларації. При визначенні вартості об’єкта декларування суб’єкт декларування повинен керуватися відповідними правовстановлюючими документами, на підставі яких у нього або членів його сім’ї виникло право на цей об’єкт. Відповідно до статті 632 Цивільного Кодексу України ціна в договорі встановлюється за домовленістю сторін. Якщо у такому правовстановлюючому документі вказані відомості про ціну і вартість об’єкта за грошовою оцінкою, для цілей декларування доцільно зазначати вартість об’єкта за його грошовою оцінкою.

Звертаючись до працівників Ротмістрівської сільської ради, уповноважена з питань запобігання та виявлення корупції, акцентувала увагу на відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання чи несвоєчасне подання без поважних причин декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень