A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України

Дата: 17.12.2021 10:22
Кількість переглядів: 835

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) призначений не лише для пенсіонерів, а й для роботодавців та застрахованих осіб.

Отримати електронну довідку про трудовий та страховий стаж для нарахування лікарняних роботодавці можуть самостійно протягом трьох хвилин. Електронна довідка є аналогом паперової з печаткою.

На вебпорталі Фонду функціонує «Кабінет роботодавця», в якому для страхувальника доступна інформація про людину як про застраховану особу, що перебуває із ним у трудових відносинах. Інформація про офіційно працевлаштованого громадянина вже міститься в Реєстрі застрахованих осіб. Для підтримки цієї бази даних в актуальному стані роботодавець у визначені терміни надає звіт про нараховану працівникові заробітну плату та сплачені внески для зарахування періоду роботи до страхового стажу.

Подати документи для автоматичного призначення пенсії можна заздалегідь. Спочатку роботодавець або працівник особисто подає свою скановану трудову книжку. Це реально зробити вже зараз через вебпортал Фонду. Далі інформація про застраховану особу і сплачені внески зберігається в базі Пенсійного фонду України до настання пенсійного віку. Після його настання особа отримує повідомлення про можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення до сервісного центру Фонду. Звертаємо увагу, що людина все одно може обирати, йти до сервісного центру чи подати заяву на призначення пенсії за віком автоматично через вебпортал. Дистанційним сервісом скористалося вже понад 16 тисяч жителів Черкащини, рекомендуємо долучитись і вашим працівникам.

Крім того, із 29 листопада цього року дві пенсійні послуги доступні на порталі «Дія»: 

- отримання довідок ОК-5, ОК-7, витягу з реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера;

- призначення та перерахунок пенсії.

Щоб скористатись перевагами сервісу  – авторизуйтесь на порталі «Дія» та за допомогою інтуїтивно зрозумілого меню замовляйте необхідні довідки чи подавайте документи на призначення та перерахунок пенсії. Електронна заявка потрапить на розгляд до Пенсійного фонду автоматично.

 

Відділ обслуговування громадян № 7

(сервісний центр)

Головного управління Пенсійного фонду

України в Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень