A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Покликання - бібліотекар

Дата: 03.12.2021 10:52
Кількість переглядів: 797

Фото без опису

 

Небагато шкільних бібліотек Черкащини можуть похизуватися присутністю в їхніх колективах таких професійних, чуйних та толерантних бібліотекарів, із яким пощастило працівникам та учням Ротмістрівського ліцею. Бібліотекар не лише за професією, а справді за покликом душі, із нами працює добра, енергійна, інтелігентна та освічена жінка – Ласун Любов Михайлівна.

А й справді, адже бібліотечна справа – це пів її життя.  З 1979 по 1981 р. Любов Михайлівна навчалася в Канівському культурно-освітньому училищі, де здобула кваліфікацію «бібліотекар середньої кваліфікації». Має стаж бібліотекарської роботи  30 років. Півтора роки працювала бібліотекаркою в Ротмістрівській бібліотеці для дорослих, двадцять років – у районній бібліотеці для дітей, десять років – у шкільній бібліотеці Комунального закладу «Ротмістрівський ліцей Ротмістрівської сільської ради».

За підсумками проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що проходив під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції  та цінності» з 1 по 31 жовтня 2021 року в Черкаській області, робота Любові Михайлівни була відзначена однією з кращих у області. Матеріали її роботи разом із роботами відзначених бібліотекарів було надіслано до Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського, а також представлені на сторінках Черкаського освітянського порталу.

Заходи, проведені бібліотекаркою під час місячника шкільних бібліотек, сприяли поглибленню пізнавального інтересу учнів до рідного краю як складової України, вихованню поваги і шанобливого ставлення до історико-культурної спадщини народу, пробудженню почуттів національної свідомості, любові та поваги до своєї Батьківщини. Любов Михайлівна щодня докладає зусиль для розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи, популяризації книгочитання.

Пані Любов із натхненням та завзятістю готує разом зі своїми колегами заходи, виставки та дитячі конкурси, розробляє та готує цікавинки для маленьких читачів, радо зустрічає гостей дитячої бібліотеки, працює над оформленням книжкових виставок, святкових вітрин та стендів. Вона спілкується з директорами та вчителями, вихователями ЗДО, на її запрошення до шкільної бібліотеки на зустрічі з читачами приходять працівники служби у справах дітей, дільничні інспектори, майстри вишивки, лялькарі, воїни АТО, лікарі, ветерани та учасники бойових дій на території Донбасу, просто небайдужі люди. Завдяки їй Ротмістрівська шкільна бібліотека – відкритий майданчик для спілкування дітей та дорослих, місце, куди юні читачі Ротмістрівки та навколишніх сіл прибувають на захоплюючі зустрічі та екскурсії. Любов Михайлівна вже давно відійшла від практики «чекаю на читача». Бібліотекарка усвідомила, що сучасну дитину потрібно зацікавити чимось незвичайним, а, головне, власним прикладом. На таких саме засадах і працює її бібліотека. Тисячі фото та відеоматеріалів зберігається на комп’ютері, на стендах, в теках, альбомах. Через мережу Інтернет вона спілкується з батьками читачів, які постійно відзначають участь своїх дітей в бібліотечних справах школи. Полички бібліотеки завжди наповнені поробками для дітей, розмальовками, наклейками та власноруч виготовленими сувенірами для своїх відвідувачів.

Відділ світи, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв’язків щиро вітає Любов Михайлівну з відзначенням її копіткої праці, бажає творчого натхнення, професійної реалізації, наснаги та невичерпного здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень