A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

1 грудня, Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 08:07
Кількість переглядів: 722

Фото без опису

Щороку 1 грудня в усьому світі відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Основна мета цього дня - об’єднання зусиль для підтримки людей, які живуть з ВІЛ та пам’ять про тих, хто помер від СНІДу.

В часи затяжної пандемії COVID-19 і зростаючої соціально-економічної напруги, без рішучих дій по боротьбі з ВІЛ-інфекцією Україна ризикує не досягти цілей по викоріненню СНІДу до 2030 року, що може негативно вплинути на соціально-економічний розвиток в майбутньому.

В цей день, попри епідемічні обмеження та зайнятість у лікуванні COVID-19, ми хочемо акцентувати увагу суспільства на проблемі ВІЛ-інфекції/СНІДу, тому що низький рівень уваги до цього захворювання під час епідемій загрожує тяжкими наслідками в майбутньому.

2021 рік для ВІЛ-інфекції в Черкаській області продовжив тенденцію 2020 року. Катастрофічно знизився рівень тестування на ВІЛ-інфекцію, кількість виявлення нових випадків ВІЛ впала у порівнянні з 2019 роком майже в 2 рази. Невпинно зростає відсоток виявленої хвороби у останній, 4 клінічній стадії – стадії СНІДу.

За розрахунками фахівців КНП «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради» за період епідемії COVID-19, не виявлено близько 500 осіб з ВІЛ-інфекцією, які можуть потенційно інфікувати своїх статевих партнерів. При такій ситуації Черкаська область може вийти в лідери по рівню захворюваності на ВІЛ/СНІД протягом наступних 5 років.

Черкаський обласний центр громадського здоров’я дякує всім хто продовжує займатись питанням ВІЛ-інфекції в Черкаській області, дякує фахівцям за сумлінну працю, незважаючи на епідемії та карантин, дякує представникам неурядових організацій, соціальним працівникам та іншим партнерам, які підтримують боротьбу з ВІЛ в Черкаській області.

Цього дня ми хочемо заявити про повну готовність продовжувати роботу, допомагати у забезпеченні швидкими тестами, надавати консультативну та організаційну підтримку закладам, що продовжують надавати послуги з тестування та лікування ВІЛ-інфекції.

Цього дня ми нагадуємо всім про те, що ВІЛ-інфекція нікуди не зникла, що ВІЛ-інфекція все ще залишається хронічною невиліковною хворобою, але може бути повністю контрольованою адміністративними заходами та ефективним лікуванням.

Цього дня ми звертаємось до суспільства із закликом долучитись до боротьби з ВІЛ-інфекцією, збільшити охоплення тестуванням та прискорити зусилля на боротьбу з ВІЛ/СНІД не тільки в Черкаській області, а і в цілому в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень