A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

174 безробітних Смілянщини знайшли роботу в аграрному секторі

Дата: 25.11.2021 11:35
Кількість переглядів: 580

 

Сільське господарство вже декілька років є основною галуззю української економіки, розвиток якої в цілому позитивно впливає на економіку країни, та являється базою економічної безпеки об’єднаних територіальних громад.

Агросектор Смілянщини різноманітний: вирощування зернових та насіння олійних культур, овочів та ягід, розведення великої рогатої худоби, свійської птиці, свиней та інших тварин. Даним напрямком займається 240 суб’єктів господарювання, з яких 166 – товариства та фермерські господарства, 74 – приватні підприємці.  78 роботодавців забезпечують роботою близько 1500 сільських мешканців.

Впродовж багатьох років триває плідна співпраця Смілянського міськрайонного центру зайнятості з роботодавцями–аграріями, залучення їх до активних програм зайнятості населення. Під час дії програми по стимулюванню роботодавців до працевлаштування безробітних на нові робочі місця, 13 - отримало компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування 22 осіб в галузі з вирощування зернових культур. Серед них: фермерські господарства «Ківін» та «Урожай», сільськогосподарські товариства «Надія» та «Мельниківське», приватні – підприємці Анатолій Тихенко та Роман Косенко, тощо.

 Протягом останніх трьох років на замовлення 20 роботодавців сільськогосподарського напрямку було організовано професійне навчання для 114 безробітних, з яких 91 особа підвищила свою кваліфікацію на курсах цільового призначення, а 5 отримало професійну освіту за професіями «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «електрогазозварник», інші пройшли стажування на робочому місці. Підготовка кадрів проводилася для ТОВ "Зернова компанія "Хорс", ТОВ "Альфа-агро" КВГ, ТОВ"Лавр-агро", ФГ «Ружин» та інші.

З початку 2021 року послугами Смілянського міськрайонного центру зайнятості скористалося 453 безробітних з числа колишніх працівників сільського господарства. Працевлаштовано за цей час 174 особи цієї сфери.

Довідково: 35 роботодавців сільського виробництва в поточному році здійснювали пошук працівників через Смілянський центр зайнятості, заявивши 171 вакансію. Укомплектовано 160 вакансій, середня тривалість укомплектування 4 дні, середній розмір заробітної плати становив 6500 грн.

Інформація Смілянського міськрайонного

центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень