A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Скажімо, НІ! Домашньому насильству!

Дата: 17.11.2021 12:33
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

 

  Сьогодні ми дуже часто чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Найбільш потерпають у суспільстві від насильства, як правило, жінки та діти. Проблема насильства щодо жінки є надзвичайно актуальною і для України. Без подолання цього згубного явища у суспільстві неможливо створити сприятливі умови для самореалізації людини, вільного її волевиявлення, реалізації принципу рівних прав, свобод і можливостей для жінок.

  Важко переоцінити значення сім'ї і дітей у житті кожної жінки. Хороша сім'я зі стабільними стосунками і здорові діти для більшості жінок є символом власного щастя і добробуту. Однак реальна ситуація, на жаль, є іншою. Найбільша кількість конфліктів виникає саме в сім'ї: між чоловіком і дружиною, батьками і дітьми, Сім'я виявилася більш конфліктним середовищем, ніж вулиця, транспорт, сфера професійної діяльності. Деякі конфлікти в сім'ї завершуються прямим посяганням на недоторканність та фізичним насильством щодо жінок (побої, тілесні ушкодження тощо).

  Так, 15.11.2021 року було проведено семінар з особами, які перебувають на обліку у комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» на тему: «Зупинимо домашнє насильство».

 Під час зустрічі представники Комунального закладу розповіли про насильство та  його види,  про відповідальність за вчинення насильства в сім'ї, проінформували особу, де можна отримати допомогу і консультацію сім’ям, в яких вчиняється  насильство різного характеру. Фінальною частиною заходу стала демонстрація фільму « Насилля в сім'ї»,   в якому озвучені поради психологів та методи боротьби у випадку вчинення насильства.

  Найкращим шляхом щасливого життя у сім’ї є порозуміння, повага, свідоме дотримання всіма її членами правових та моральних норм.  Адже, насилля породжує насилля. Покарання призводить до покарання. І тому, пам'ятайте , що  "Береженого Бог береже", а тому не закривайте очі на реальні факти насильства в сім'ї! .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень