A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ПРОТОКОЛ громадських слухань щодо врахування громадських інтересів при обговоренні проєкту рішення «Про перепрофілювання (зміну типу) та зміну назви Носачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради Черкаської області у

Дата: 16.02.2021 09:51
Кількість переглядів: 285

ПРОТОКОЛ

громадських слухань щодо врахування громадських інтересів при
обговоренні проєкту рішення «Про перепрофілювання (зміну типу)

та зміну назви Носачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Смілянської районної ради Черкаської області у

Комунальний заклад «Носачівська гімназія Ротмістрівської сільської ради»

 

 

16.02.2021 р.

Місце проведення: Носачівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Час проведення: 10.00 - 12.00

Учасники громадських слухань: всього - 21 особа

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про обговорення проєкту рішення «Про перепрофілювання (зміну типу) та зміну назви Носачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради Черкаської області у Комунальний заклад «Носачівська гімназія Ротмістрівської сільської ради».

 

СЛУХАЛИ: Ховайбу В. І., сільського голову Ротмістрівської сільської ради, який привітав присутніх та акцентував увагу учасників слухань, що метою цих слухань є врахування думки громади під час прийняття такого важливого для жителів села Носачів рішення. Голова також ознайомив присутніх про досягнення та проблеми, які наразі вирішує сільська територіальна громада в галузі освіти.

 

ВИСТУПИЛИ:

1. Ярута Т. В., начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму, зовнішніх зв’язків Ротмістрівської сільської ради, яка повідомила, що Носачівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради Черкаської області наразі не відповідає вимогам щодо наповнюваності старших класів, а тому питання про перейменування загальноосвітньої школи в ліцей не розглядається. Начальник поінформувала присутніх про те, що відповідно до даних щодо комплектування школи учнями у вересні 2021-2022 н. р. в Носачівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради Черкаської області у 10-у класі буде навчатися 1 учень, в 11 – 0 учнів, тому такий заклад повинен бути перепрофільований у гімназію, адже немає підстав надавати ліцензію ліцею школі, де в 10-11 класі навчається 1 дитина.

 

2. Громова О. А., директор закладу, яка пояснила учасникам слухань, що нині ситуація складається так, що в закладі відсутня наповнюваність 10 та 11 класів, а тому потрібно приймати управлінське рішення щодо подальшого функціонування Носачівської школи згідно з вимогами чинного законодавства України.

 

3. Вдовіченко В. А., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму, зовнішніх зв’язків Ротмістрівської сільської ради обговорила комплектацію педагогічних працівників та подальше їх працевлаштування.

 

5. Савченко О. Г. порушила питання щодо організації підвезення дітей.

 

6. Косенко Р. В., староста на території сіл Носачів та Ленське, який поінформував присутніх про прогнози в кількості дітей на наступні роки. Ситуація така, що на наступні роки в закладі освіти буде відсутня потреба в функціонуванні 10-11 класів, перспектив наповнюваності класів немає, отож перепрофільовувати школу потрібно в гімназію.

 

УХВАЛИЛИ:

  1. Проаналізувати перспективи наповнюваності класів у закладі та в разі відсутності кількості дітей (не менше 5), винести питання про перепрофілювання (зміну типу закладу) на розгляд сесії Ротмістрівської сільської ради.
  2. У разі прийняття такого рішення працевлаштувати працівників закладу до інших закладів освіти Ротмістрівської територіальної громади.
  3. Тримати на постійному контролі питання організації підвезення дітей до закладу освіти.

 

 

 

 

 

 

Голова слухань                     ________________ В. І. Ховайба

 

Секретар слухань                 ________________ Т. В. Ярута

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень