A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Із шаною до мудрості

Дата: 03.11.2021 10:39
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

 

      Другий місяць осені починається з особливої дати. У всьому світі 1 Жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку і День ветерана.  

      Для належної організації відзначення  Міжнародного дня людей похилого віку затверджено заходи, згідно яких до вирішення проблем людей літнього віку та їх вшанування були залучені всі  працівники закладу, адже повага до старших-одна з головних цінностей моралі.

       Комунальний заклад   надає послуги  майже 800 жителям Ротмістрівської громади. Це догляд вдома, послуги соціальної адаптації, інформаційні, пошиття та ремонту одягу, забезпечення засобами пересування, надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим громадянам .     

       Про одиноких стареньких дбають 14 соціальних робітників, які постійно опікуються ветеранами війни та праці, віддають їм частку своєї душі.

       На сьогодні вони працюють над тим, щоб усі їхні підопічні були забезпечені паливом на зиму, оформляють та отримують субсидії для них на тверде паливо та скраплений газ, дбають про те, щоб були заготовлені на зиму овочі, консервація та інші продукти харчування. Соціальними робітниками із початку 2021 року надано 50400 послуг, у середньому на одного підопічного 36 послуг, здійснено 10280 відвідуваннь.

        Напередодні Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана майже  в усіх селах Ротмістрівської ОТГ відбулися урочисті заходи, на яких вшановували людей похилого віку, а також організували благодійні обіди, концерти, відвідування стареньких вдома.

        Десять літніх, самотніх  людей, які тривалий час знаходяться на обслуговуванні у відділенні догляду вдома привітала вдома  вручила вітальні листівки та подарункові набори  директор комунального закладу Лідія Зайва разом із працівниками закладу та соціальними робітниками .

Особливо активно та урочисто відзначалось свято  до Дня села Куцівки. Колектив Джерела  комунального закладу  організував вітання та художні номери для сільських  жителів цього села.

Цього року в селах Ротмістрівка, Носачів, Куцівка та у Смілі  відбулася спільна молитва у церквах за здоровя людей похилого віку.

У любительських об’єднаннях ветеранів, Університеті ІІІ віку  c.Ротмістрівка «Барви осені»  пройшли заходи присвячені людям похилого віку.

Комунальний заклад разом з Ротмістрівським будинком – інтернатом підготували святковий концерт  та організували козацьку кашу для всіх людей похилого віку.

Діяльність комунального закладу і в подальшому спрямована на якісне соціальне обслуговування, впровадження інноваційних соціальних послуг, залучення пенсіонерів до руху за активне довголіття та їх участь у громадському житті .

Тож проявимо чуйність, доброту і небайдужість, зробимо все, щоб золота осінь наших сивочолих людей похилого віку була золотою.

Хай в цей день всі ваші рідні близькі люди, сини, дочки, внуки і правнуки знайдіть час відвідати  вдома своїх батьків, допоможуть вирішити їхні проблеми, завітайте до своїх сільських осель, де минуло ваше дитинство, звідки тепер одинокі батьки виглядають вас щодня, поспілкуйтеся із ними, вислухайте їх, вклоніться низько до землі.

 

.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень