A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Відкрито ще один клуб дозвілля «Журавка»

Дата: 03.11.2021 08:36
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

 

13 жовтня   цього року запамятається  жителям села Ковалиха  надовго, адже в цей день  в будинку культури  голосно лунала музика, а це  свідчило про якесь свято.

       Цим святом  є започаткування  своєї діяльності  клубу дозвілля   «Журавка».

        У святково прибраній залі  зібралися члени клубу, ветерани  села, гості .

        Слова вітання   були від сільського старости Ярути Василя Сергійовича. Він подякував  своїм односельцям  за те, що незважаючи  на  свою зайнятість,  вони завітали на свято  та  з задоволенням  стали членами  клубу.

        Слово для привітання  взяла Бондаренко Наталія Миколаївна  – вчителька - пенсіонерка, яка  на волонтерських засадах  взялась  організовувати  та проводити  роботу клубу дозвілля   «Журавка».

            Увазі всіх присутніх Наталія Бондаренко запропонувала цікаву історичну інформацію про ці свята.

          Дату 13 жовтня обрано невипадково напередодні дня свята Покрови Божої Матері та Дня  українського козацтва. Саме День захисника України офіційно встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента «з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

           З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. На свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі.  

           Із захопленням слухали присутні  про народні прикмети, які припадають саме на свято Покрови Божої матері. Зацікавила всіх і легенда про захист Богородицею своїм покровом.

У теплій атмосфері, за солодким столом люди поважного віку ще довго спілкувалися, співали  пісень про нашу неньку Україну у виконанні ансамблю «Журавка», обговорювали плани на майбутні засідання.  

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень