A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Знання «алгоритму пошуку роботи» відкривають шлях до успішного працевлаштування.

Дата: 21.10.2021 11:08
Кількість переглядів: 369

Фото без опису

З початком вересня розпочалася гаряча пора для студентів, а тим паче, якщо ти навчаєшся на 4 курсі, і невдовзі станеш випускником. Швидко мине час, за плечима залишаться виробничі практики та підготовка до випускних екзаменів, натомість зявиться потреба шукати роботу та починати свій професійний шлях.

Тому найбільш хвилюючим питанням для будь-якого студента-випуск-ника, є пошук можливостей застосування власних знань і вмінь з метою побудови професійної карєри. Знайти роботу для людини, яка тільки-но закінчила коледж, інколи буває нелегко. З чого починати пошук, як знайти пристойну роботу, як зробити так, щоб роботодавець саме вас взяв на роботу? Відповіді на ці та інші запитання студенти-випускники отримують на засіданнях клубу «Крок до професійного майбутнього» заняття якого днями відбулись для 2 груп студентів- четвертокурсників Смілянського промислово-економічного коледжу Черкаського державного технологічного університету .

Фахівчинею з профорієнтації Смілянського міськрайонного центру зайнятості Дмитренко Інною були  проведені заняття за темами "Джерела інформації про вакансії, секрети складання резюме" та "Як підготуватися до співбесіди з роботодавцем". Мета заходу – ознайомити випускників з алгоритмом пошуку роботи та  сформувати практичні навички написання резюме і  підготовки до співбесіди.

В ході зустрічі студенти отримали корисну, змістовну інформацію про різноманітні джерела, які варто використовувати для пошуку роботи, та їх характеристики. Зрозуміли, що підчас пошуку роботи важливу роль для першого заочного знайомства роботодавця з претендентом на вакантну посаду має  саме - резюме . Молоді люди ознайомилися з різними видами резюме, його стуктурою , вимогами до оформлення. Працюючи над темою «співбесіди з роботодавцем» обговорювали та креативно  пропонували свої варіанти відповідей на можливі запитання роботодавців.

            По закінченню зустрічі, ведуча заходу Дмитренко Інна наголосила, що для тих, хто робить перший крок у своїй професійній кар’єрі, шукає свою першу роботу - важливо згадати про свої успіхи в навчальній діяльності, про навики, якими оволоділи під час практики, та сміливо презентувати свої досягнення роботодавцеві.

                            Інформацію підготувала І.Дмитренко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень