A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Перевірка цільового використання коштів при народженні дитини сіл Куцівка, Ковалиха, Ташлик, Носачів, Мельниківка, Самгородок, Чубівка

Дата: 02.09.2021 07:59
Кількість переглядів: 1134

Фото без опису

Найважливішим для сім’ї є народження дитини. Маленьке диво, приносить у вашу буденність велику відповідальність, бо саме батьки є найважливішими для малечі, вони дбають про свою крихітку, створюють комфортні умови для розвитку дитини, забезпечують її всім необхідним. Держава зі своєї сторони, гарантує виплату допомоги при народженні дитини, батькам потрібно лише звернутися до відповідного управління і оформити допомогу. Після чого на потреби малечі надходитимуть кошти. Так, саме потреби новонародженої дитини є основними на що витрачатимуть отримані кошти батьки. Перевіряють цільове використання допомоги при народженні дитини ЦНСП.
   
Комунальний заклад  ЦНСП Ротмістрівської сільської ради провів роботу з сім’ями, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини у селах Куцівка, Ковалиха, Ташлик, Носачів Мельниківка, Самгородок, Чубівка.

 Фахівцями із соціальної роботи складено акти перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, ліжка тощо. Працівники комунального закладу відвідуючи сім’ї в переважній більшості, не виявляють фактів нецільового використання коштів.
    Контроль за цільовим використанням коштів державних допомог дає можливість на ранньому етапі виявити сім’ї, які потребують контролю та допомоги зі сторони суб’єктів соціальної роботи. У разі встановлення фактів нецільового використання коштів виплата державної соціальної допомоги припиняється.  Міністерство соціальної політики України близько місяця тому подало до Верховної Ради законопроєкт, яким передбачається збільшення суми матеріальної допомоги батькам при народженні дитини.

Зараз ця допомога становить близько 41 тисячі гривень, а збільшити її можуть до  50 тис.гривень. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю Радіо Свобода. «Ми внесли законопроєкт перед 1 червня. Несправедливість обурює. І хоч трішечки треба допомагати людям. Ще у 2014 та 2015 році зафіксували допомогу при народженні дитини трохи більше ніж 41 тисяча гривень. Вона не індексується, не переглядається»,-сказала вона. Одна з найважливіших змін-це те, що державна допомога при народженні дитини буде щороку індексуватися.  «Ми прийняли таке рішення, що перше, вона вже повинна бути 50 тисяч гривень при народженні дитини, 25% видається відразу, а все інше-частинами. Але індексується щорічно»- сказала Лазебна.

Якщо парламент схвалить законопроєкт, вже з січня  2022   року українцям виплачуватимуть збільшену суму допомоги при народженні дитини.
Зараз при народженні дитини держава виплачує до досягнення нею трьох років 41,28 Одноразово на руки мати отримує 10,32 
тис.грн, сума, що залишилася виплачується з розрахунку 860 грн на місяць протягом трьох років. Нагадаємо, що ще 26 травня Кабінет міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» про розмір допомоги при народженні дитини. Виплата зросте з 1 січня 2022 року. Також буде проводитися щорічна компенсація. Держава надаючи допомогу, контролює її, щоб маленькі українці були забезпечені всім необхідним для комфортного зростання та повноцінного розвитку. Тож майбутні батьки коли у вас з’явиться малюк створіть для нього затишок, подаруйте йому все своє тепло, любов та ласку лише в поєднанні вищеперерахованого з маленьких дітей виростуть великі люди.

Протягом місяця фахівцем із соціальної роботи Комунального закладу «Центру надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» здійснено 21 обстеження сімей з метою контролю за цільовим використанням допомоги сім’ям з дітьми. За підсумками перевірок фахівцем соціальної роботи не виявлено фактів нецільового використання коштів.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень