Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Про проведення рейдів «Діти вулиці» та «Урок»

Дата: 25.08.2021 09:51
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

20.08.2021 року начальником Служби у справах дітей Ротмістрівської сільської ради – Тищенко І.В. спільно із фахівцем з соціальної роботи відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Центру надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» – Бедик Т.А., старостою с.Носачів – Косенком Р.В. були проведені відповідні рейди на території с.Носачів.

 В результаті роботи були відвідані багатодітні сім’ї, сім’ї із вразливої категорії, опікунська сім’я з метою забезпечення дитячої бездоглядності та безпритульності, негативним проявам у дитячому середовищі, запобігання вчиненню дітьми правопорушень, проведення профілактичної роботи з батьками по належному виконанню ними батьківських обов’язків та підготовки дітей до нового навчального року. Відповідно до перевірок сімей встановлено, що майже всі батьки належним чином виконують батьківські обов’язки, діти забезпечені шкільним приладдям та одягом відповідно до віку та потреб. Батькам та особам, що їх замінюють вкотре було наголошено на коло спілкування їхніх дітей, акаунти в соціальних мережах, групи, до яких може входити їхня дитина та надана порада про приділення більше батьківського часу та уваги своїм дітям, про відвідування неповнолітніми відповідних секцій та гуртків. А також, поінформовано про вчасне та правильне реагування батьків та осіб, що їх замінюють на неприємні ситуації, що можуть трапитися з дитиною, надання відповідної допомоги, а в разі потреби, звернення, як батьками так і дітьми до відповідних служб за допомогою.

Також, уже традиційно, на території Ротмістрівської громади розпочався підготовчий етап проведення Всеукраїнського рейду «Урок», метою якого є виявлення неповнолітніх дітей, які потенційно, без поважних причин, не готові до нового навчального року і можуть не прийти до школи та інших навчальних закладів, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, а також притягнення до відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Відповідно до рейду «Урок», що був проведений на території села Носачів виявлено 5 неповнолітніх осіб, які з 1 вересня можуть бути неохоплені навчанням. З батьками та дітьми проведено відповідні профілактичні бесіди та бесіди щодо відповідального батьківства,  виконання обов’язків батьків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти та освіти вцілому, надано термін до 1 вересня для влаштування дітей на навчання до відповідних навчальних закладів, попереджено про адміністративну відповідальність яка наступає в разі порушення законодавства.

Взагалі, профілактичний рейд «Урок» триватиме й надалі, тому нагадуємо батькам дітей,  що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.

Просимо інформацію про дітей, які станом на 01 вересня 2021 року не приступили до навчання з певних причин у навчальних закладах, терміново подавати Службі у справах дітей Ротмістрівської сільської ради.

 


Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень