A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Відповідальне батьківство-запорука щасливого дитинства

Дата: 13.08.2021 14:34
Кількість переглядів: 561

Ми не уявляємо собі життя без найрідніших нам людей: батька та матері, бо вони дали нам життя, ведуть по життю, завжди є опорою та підтримкою. Ми звикли, що бути відповідальними батьками – означає любити дитину та піклуватися про неї.   Та не завжди батьки виконують належним чином свої батьківські обов’язки: забувають, не знають, чи не хочуть знати про відповідальне батьківство. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, а крім статусу батьківства та правами щодо дітей, батьки отримують ще й обов’язки, відповідальність за виховання та розвиток дитини. Біологічним батьком чи матір'ю можна стати через 9 місяців, а хорошими батьками стати для дитини і бути такими,на жаль не кожен старається.

Молоді батьки часто не усвідомлюють усієї відповідальності та обов’язків батьківства, не володіють комплексом необхідних компетенцій, стають заручниками власних проблем у вихованні дітей та сімейних стосунках . Зміст цього поняття дуже добре розкриває вислів: «Мама, тато, я – ми є дружня сім'я!», особливо коли це промовляється вустами власної дитини. У відділенні організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді перебуває під соціальним супроводом 5 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в яких виховується 12 дітей.

Фахівцями із соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради», постійно проводяться бесіди з  сім’ями, як  дистанційно так і за місцем проживання, щодо усвідомленого відповідального батьківства. Метою проведення бесід є: формування здорової життєвої позиції щодо батьківства та зміцнення батьківського потенціалу сімей, вивчення індивідуальних особливостей  дитини,її характеру та методів виховання в сім’ї. Особлива увага при проведенні бесід звертається на роль матері в сім’ї формування авторитету батька, впровадження та розвиток сімейних традицій. Головне на що націлюємо батьків, це безпека, здоров’я їх дітей і щоденна турбота про них.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень