A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Ноутбук кожному вчителю: Мінцифра з МОН продовжують цифровізувати освітню сферу

Дата: 22.07.2021 15:34
Кількість переглядів: 1222

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. Завдяки державній субвенції вчителі зможуть зробити процес навчання сучаснішим і доступнішим.

У Держбюджеті-2021 передбачено додаткове фінансування у розмірі один мільярд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти. Зокрема, 980 млн грн субвенції спрямовується на придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

Заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Черкаської ОДА Сергій Свєрчков говорить, що субвенція між областями розподілена пропорційно кількості школярів в області та реалізується на засадах співфінансування:

  • 70% – за рахунок субвенції, 30% – за рахунок місцевих бюджетів для м. Києва, обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад, де населення становить понад 40 тис. осіб;
  • 90% – за рахунок субвенції, 10% – за рахунок місцевих бюджетів для міських територіальних громад, де чисельність населення становить менше ніж 40 тис. осіб;
  • 95% – за рахунок субвенції, 5% – за рахунок місцевих бюджетів для сіл, селищ, гірських населених пунктів та міст на лінії зіткнення.

У Кабінеті Міністрів України визначили, що спочатку забезпечать ноутбуками школи з кількістю здобувачів освіти не менше 250 осіб та опорні школи. Потім забезпечать школи, де навчаються не менше 100 осіб.

«Майбутнє – за цифровізацією онлайн-технологіями, тому робота з комп’ютером – вже необхідність. Інтернет та сучасні технології розширюють можливості і дозволяють зазирнути у будь-який куточок світу та знайти будь-яку інформацію. Завдяки інтернету вчителі можуть знаходити більше інформації, методик та інструментів для роботи з дітьми», – каже Сергій Свєрчков. 

Також Мінцифра спільно з МОН працює над впровадженням елементів цифрової освіти у школах на базі уроків інформатики. Цифрових навичок навчатимуть і дітей, і вчителів. Аналогічний курс запустять і в університетах.

Це насамперед допоможе вчителям, спростить їхню роботу, дозволить зробити процес навчання сучасним: електронні журнали та щоденники, зум-конференції, презентації на уроках. Менше зошитів та папірців на уроках – більше інтерактиву.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень