A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Реабілітація дітей з інвалідністю

Дата: 15.07.2021 12:58
Кількість переглядів: 469

 

Відповідно до внесених змін до Порядку використання  коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309 починаючи з 2020 року діти з інвалідністю усіх нозологій мають право на забезпечення реабілітаційними заходами у реабілітаційних установах, закладах охорони здоров’я, перелік яких затверджений Фондом соціального захисту інвалідів та розміщений на сайті Міністерства соціальної політики України.

Для реалізації права дитини з інвалідністю  на отримання реабілітаційних заходів один із батьків дитини чи її законний представник подає до відділу  соціального захисту заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

  1. паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  2. індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу (в якій обов’язково визначено обсяг, термін проведення, місце проведення реабілітаційних заходів та ступінь обмеження дитини з інвалідністю (пункт 13 ІПР);
  3. виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

При зверненні один із батьків дитини чи її законний представник також надає копію та оригінал:

  1. паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу;
  2. довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно, а також в межах їх граничної вартості можуть бути надані одній дитині декілька разів протягом бюджетного року.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня – 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

Гранична вартість реабілітаційних заходів для однієї дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

Під час здійснення реабілітаційних заходів у стаціонарі їх гранична вартість може включати вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника.

Реабілітаційну установу можна вибрати із переліку реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу.

Законодавча база:

Закон України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»;

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю.

Більш детальну інформацію можна отримати в уповноважених осіб сільських рад або у відділі соціального захисту та охорони здоров’я Ротмістрівської сільської ради за адресою: с. Ротмістрівська, вул. Михайлівська,18 або за телефоном 5-10-47. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень