A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Звіт про проведення внутрішнього оцінювання якості соціальної послуги відділення денного перебування

Дата: 28.05.2021 13:28
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

 

На виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 27.12.2013 № 904 «Про затвердження Методичних рекомендацій з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг»  в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Смілянського району та постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року № 449 «Про затвердження Порядку проведення моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг» було проведено внутрішню оцінку якості (далі - оцінка) та моніторинг надання соціальних послуг відділення денного перебування в період з 19 травня по 31 травня 2021 року.

Для вивчення думки щодо якості надання послуг, які надаються відділенням денного перебування, було організовано опитування отримувачів послуг – слухачів університету, членів клубів, любительських об’єднань. Метою опитування було отримання об’єктивної інформації, необхідної для оцінки та поліпшення якості надання соціальної послуги соціальної адаптації. Опитування проводили члени комісії з моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг методом інтерв’ювання та анкетування. Станом на 05.05.2021 року послугу соціальної адаптації у відділенні денного перебування отримує 296 осіб. В опитуванні взяло участь 65 осіб, з них 20осіб отримувачів послуги швейної майстерні.

Згідно проведеного опитування отримувачі соціальних послуг задоволені обслуговуванням, про це свідчить покращення емоційного, психологічного стану отримувачів соціальної послуги, позитивними  змінами у їх житті в порівнянні з періодом, коли соціальна послуга соціальної адаптації не надавалась.

Отримані відгуки від опитуваних показали, що дана послуга соціальної адаптації їм потрібна, і вони з великим ентузіазмом і натхненням хочуть і відвідують засідання клубів та заходи філіалів відділення денного перебування.

Внутрішня оцінка якості надання соціальної послуги соціальними працівниками здійснювалась шляхом анкетування з визначенням рівня самооцінки. Оцінивши відповіді, комісія визначила, що головною рисою при виконанні їх посадових обов’язків є місія добра і милосердя, бажання спілкуватися та повага до старших, сприяти їх активному довголіттю.

При проведенні внутрішньої оцінки якості послуги соціальної адаптації застосовувались показники якості соціальної послуги такі як: адресність та індивідуальний підхід, результативність, своєчасність, доступність та відкритість, повага до гідності отримувача соціальної послуги, професійність.

Скарг зі сторони отримувачів послуг не було.

Здійснюючи перевірку Університету ІІІ віку, філіалів відділення сіл  Ротмістрівка та Макіївка  до уваги бралася документація, плани роботи та особові справи підопічних, журнали проведеної роботи та відвідування клубів і заходів, стан  облаштованих  кімнат, наявність виставок, стендів з інформацією та фото.

 Строки та терміни надання соціальної послуги соціальної адаптації відповідають зазначеним в договорі.

Всі соціальні працівники дотримуються вимог Державного стандарту соціальної адаптації та прийняття рішень щодо надання соціальної послуги.  

Інформація  періодично розміщується на сайті Ротмістрівської сільської ради та на сторінці комунального закладу  з інформацією про надання соціальної послуги.

Працівники комунального закладу  з повагою ставляться до отримувачів соціальної послуги та не допускають негуманних і дискримінуючих дій щодо них.                

Отриману інформацію від своїх підопічних зберігають в конфіденційності (п.2.3договору про надання соціальної послуги). Працівники володіють знаннями й навичками та відповідають кваліфікаційним вимогам, визначеним «Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 80. Соціальні послуги».

Згідно шкали оцінки якісних та кількісних показників соціальних послуг, показники відповідають встановленому рівню – «добре».

 

Заплановані заходи для покращення роботи відділення денного перебування

  • Налагодити  співпрацю з благодійними фондами, приватними підприємцями та підприємствами Ротмістрівської ОТГ, релігійними конфесіями з метою зміцнення матеріально – технічної бази комунального закладу,  зокрема філіалів відділення денного перебування, а також для фінансування екскурсій для членів клубів (любительських об’єднань);
  • для покращення надання послуг соціальної адаптації практикувати соціальним працівникам та волонтерам соціальної роботи інноваційні форми занять:  лекції-презентації,  виставка-огляд, майстер-класи.
  • для розвитку швейної майстерні, розширення сфери послуг, забезпечувати тканинами та фурнітурою.  

 

 

 

 

 

Директор                                                                              Лідія ЗАЙВА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень