A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Профілактична робота з батьками

Дата: 19.04.2021 22:23
Кількість переглядів: 521

Фото без опису

Найкращим середовищем для життя й розвитку дитини є сім’я. Кожна дитина повинна зростати у сімейному оточенні, в атмосфері любові, бо лише так повною мірою забезпечуються її потреби, створюються оптимальні умови для гармонійного розвитку, успішної соціалізації. Роль сім’ї для дитини надзвичайно важлива. Батьки дають дітям життя, відповідають за догляд та виховання, беруть на себе фінансову відповідальність, мають юридичні повноваження. Найбільш незахищеною і вразливою частиною суспільства є діти, і всі вони повністю залежать від дорослих. Особливо це стосується дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, а також із неблагополучних сімей.

Діти - сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, перебувають у дитячих будинках і загальноосвітніх школах-інтернатах, що забезпечують умови для проживання, виховання, різнобічного розвитку, здобуття освіти, професійної орієнтації та підготовки, тобто готують дітей до самостійного життя. Проте, якими б прийнятними не були умови проживання, якими б уважними та турботливими не були вихователі, діти мріють повернутися у рідну сім’ю чи бути усиновленими. Найбільше вражає усвідомлення факту, що батьки таких дітей ведуть асоціальний спосіб життя, зловживають алкоголем, не працюють, навіть б’ють та знущаються над рідними дітьми, отже, не можуть забезпечити їм належне виховання та догляд.

13 квітня 2021 року працівниками комунального закладу центру надання соціальних послуг проведено профілактичні рейд  «Дитина в сім’ї» .

Рейд було проведено комісією у складі заступника з виховної роботи-Людмили Станіславівни, завідуючої відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді- Бедик Т.А., психолога- Яценко О.О. здійснено перевірку умов проживання 4 багатодітних сімей, 5 неповних сімей, 1 опікунська сім’я,2 дітей з обмеженими можливостями, які проживають та виховують малолітніх дітей в селі Самгородок, також здійснено перевірку із старостою села Чищ С.І. в с. Ташлик в 2 сім’ях, які перебувають під соціальним супроводом. Надано гуманітарну допомогу, зокрема: одяг, взуття, продукти харчування, солодощі. Щиро вдячні за допомогу крупами  підприємцю Олегу Скрипнику, який  готовий допомогти завжди людям, що перебувають в складних життєвих обставинах. З членами родин було проведено соціальну роботу , спрямовану на підвищення виховного потенціалу та недопущення домашнього насильства. Також попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. Відповідно проведена просвітницька робота психолога з батьками, саме така форма роботи сприятиме розвитку ефективних комунікативних навичок в дитячо-батьківській взаємодії, спілкуватися на засадах емпатії, а також розширить знання батьків як допомагати дитині в період адаптації до школи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень