A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Соціальна підтримка різних категорій сімей

Дата: 15.04.2021 16:46
Кількість переглядів: 499

Фото без опису

Людина часто буває слабкою і незахищеною перед  життєвими обставинами, особливо, коли це зовсім молода людина, чи багатодітна сім’я, чи сім’я, яка ризикує потрапити у складні життєві обставини внаслідок втрати роботи членами сім’ї, інвалідності, тяжкого захворювання, насильства над дітьми, розлучення, повернення одного з батьків після відбування покарання в місцях позбавлення волі, неналежного виконання батьківських обов’язків тощо, і тут на допомогу приходять фахівці із соціальної роботи.

Фахівці не лише проводять обстеження умов проживання сімей з дітьми, а й допомагають у вирішенні проблем, які виникають в цих родинах. Це й консультації про соціальні виплати, з питань оформлення  різних видів документів, педагогічні поради щодо виховання та розвитку дітей, дотримання санітарно-гігієнічних норм у будинку, а також надання практичної допомоги щодо вирішення тих чи інших проблем.

Фахівцями КЗ «Центру надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» 14  квітня 2021 року на території Ротмістрівської ОТГ  комісією у складі:старости села Куцівка - Вовк Н.М, директора КЗ «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» - Зайвої Л.Р., завідувача відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді – Бедик Т.А., було здійснено об’їзд території с. Куцівка  для здійснення оцінки потреб сімей  та супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Під час обстеження, було проведено оцінку потреб багатодітних (8сімей), сімей-опікунів (1 сім’я), дітей з обмеженими можливостями(2 дітей), 1 прийомна сім’я, в якій на вихованні знаходиться 2 осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Робочою групою було перевірено побутові умови проживання та здійснення батьками належного догляду за дітьми, які проживають  в даних родинах. Батькам надано рекомендації щодо запобігання виникнення складних життєвих обставин, попередження безпритульності та бездоглядності дітей, проведено бесіди щодо профілактики негативних соціально-економічних явищ та вживання алкогольних напоїв. Складені відповідні акти оцінки потреб сім’ї.

Надано гуманітарну допомогу дітям, зокрема карамельки.Від імені всіх підопічних та колективу  комунального закладу висловлюємо щирі слова вдячностідиректору ТОВ «Кондитерська фабрика Меркурій»-Тарану Євгену Володимировичу,який не стоїть осторонь людських проблем.Соціальна підтримка сім'ї, які опинилася в складних життєвих обставинах - пріоритет діяльності комунального закладу та залучених суб’єктів соціальної роботи, завдання якого полягає у тому, щоб допомагати сім'ям в цілому і кожному її члену вирішувати повсякденні життєві труднощі, проблеми, долати перешкоди для нормалізації стосунків у сім'ї  відповідно для покращення якості життя.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень