A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Допомога вразливим сім'ям в умовах пандемії covid-19

Дата: 15.04.2021 12:56
Кількість переглядів: 830

Фото без опису

Після введення карантинних обмежень багато людей відчули тривогу, хиткість свого життєвого укладу, страх перед невідомістю і бідністю. Є сім’ї, які відчули це ще гостріше. Ми називаємо їх вразливими — коли кожна соломинка може стати саме тією, яка переломить спину верблюду. Деяким із батьків довелось піти у неоплачувану відпустку, багато сімей втратили підтримку у вигляді безкоштовного харчування у школі. Дітей, які виховувались в інституційних закладах повернули додому — без вивчення ситуації в сім’ї: чи мають вони достатньо ресурсів, і матеріальних, і психологічних, для виховання дітей.
Іноді складне становище сімей — низка невдалих і безвідповідальних дій дорослих. Важко перестати запитувати себе — чому вони народжують так багато дітей у такій бідності? Чому не шукають роботу? Чому не відремонтують хату? Ті, хто працює в соціальній сфері або трохи розбирається у психології знають, що відповіді не лежать на поверхні, а криються у сімейній історії, кризах і втратах, які випали на долю батьків. Що докори чи мовчазне засудження заганяють проблему ще глибше, а рука допомоги здатна стати поштовхом змінити життя на краще.Нашим завданням було виявити такі сім’ї та надати “першу допомогу”.

Фото без опису

 

12  квітня 2021року на території Ротмістрівської ОТГ комісією у складі:старости села Ковалиха - Ярути В.С., директора КЗ «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» - Зайвої Л.Р., завідувача відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді – Бедик Т.А.,  фахівця із соціальної роботи відділення -  Іщенко Т.В.,психолога-Яценко О.О. здійснено виїзди в с.Ковалиха. Перевірено умови проживання багатодітних (6сімей), неповних 19 сімей, сімей-опікунів (1сім’я), дітей з обмеженими можливостями(2 дітей) з метою раннього виявлення сімей, які потребують сторонньої допомоги з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, взяття їх на профілактичний облік, запобігання їх бездоглядності і безпритульності, вивчення умов проживання, виховання, розвитку та відпочинку дітей; збереження їх життя і здоров’я; попередження насильства у родинах, пропаганди кращих зразків сімейного виховання, профілактики сімейного неблагополуччя, своєчасного виявлення проблем та надання відповідної якісної допомоги.Також здійснено соціальний супровід за місцем проживання родини особи, яка повернулася з місць позбавлення волі. Провівши перевірку можливого місця проживання встановлено, що будинок проданий. Результатом вирішення даної проблеми є згода матері на проживання із сином .Такі зустрічі важливі і для нас — вони не дають забути, заради чого ми працюємо. Звісно, ми не сподіваємось, що змінимо життя цих сімей, проте знаємо: вчасна підтримка — це те, що потрібно їм, щоб не зламатися. Робота із сім’ями надалі триває.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень