A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Про підсумки роботи комунального закладу « ЦНСП Ротмістрівської сільської ради» за І квартал 2021 року

Дата: 01.04.2021 10:40
Кількість переглядів: 840

Фото без опису

На території Ротмістрівської ОТГ 13 населених пунктів, 9 сільських рад,  з них 1Тернівська ОТГ співпрацює з комунальним закладом згідно договору про надання соціальних послуг. З метою охоплення всіх потребуючих у наданні соціальних послуг щороку  сільські старости подають  соціальні паспорти, до яких занесені всі одинокі та одинокопроживаючі жителі сіл. Аналіз даних паспортів допомагає виявляти і вчасно надавати послуги всім потребуючим.  

На сьогодні всі населені пункти, які входять до Ротмістрівської сільської ради охоплені соціальним обслуговуванням .

При комунальному закладі працює 3 відділення:

 - відділення соціальної допомоги вдома;

- відділення денного перебування, зокрема його філіали в  селах: Ротмістрівка, Носачів, Мельниківка,  Макіївка,  Ташлик, Попівка, Тернівка,  Університет ІІІ віку - два факультети:«Барви осені»  та «Цвіт осені»                      с. Ташлик програма по вивченню курсу “Компютерна грамотність”; 

- швейна майстерня;

- мультидисциплінарна команда.

- відділення організації надання соціальних послуг для сімї дітей та молоді.

 Відділення соціальної допомоги вдома для обслуговування  непрацездатних громадян та інвалідів, які перебувають складних життєвих обставинах.

На 01.01.2021 на території Ротмістрівської та Тернівської сільських рад проживає 367 самотніх громадян, потребують сторонньої допомоги  333   особи.

На 01.04.2021 відділенням соціальної допомоги на дому комунального закладу обслуговувалося  - 310 чол.

Обслужено з початку року 324 особи, що становить 97,2 відсотка.

Соціальними робітниками за  І квартал 2021 року  надано 29403 послуги підопічним, в середньому на одного підопічного надано 47,6 послуг, здійснено відвідувань 4762.

На обслуговуванні знаходиться 77 осіб одиноко проживаючих, які вносять плату за надання соціальних послуг.

За надання платних послуг протягом І кварталу 2021 року відповідно до п.7 переліку соціальних послуг умов та порядку їх надання структурними підрозділами комунального закладу соціального обслуговування на спец. рахунок надійшло за надані послуги догляду вдома – 7580,40грн., за послуги швейної майстерні – 921,00 грн., всього – 8501,40 грн.

 За даними МРВ УМВС та сільських рад бездомних громадян на території Ротмістрівської громади протягом 1 кварталу 2021 року не виявлено.

Проводилася робота соціальними робітниками по оформленню субсидій своїм підопічним на тверде паливо та скраплений газ.

       Щомісяця при здачі звітів соціальні робітники інформують про стан протипожежної безпеки з недопущення загрози життю підопічних.  З кожним додатково  проводиться роз’яснювальна робота щодо профілактики захворювання на коронавірус  та наголошено   на тісну співпрацю  з медичними працівниками ФАПів та медамбулаторій з метою своєчасного виявлення та надання медичної допомоги підопічним.

  Завідуючою відділенням соціальної допомоги вдома  постійно в телефонному режимі  перевіряється  робота соціальних робітників своєчасність виходу їх  на роботу та  надання якісних послуг в умовах карантину.

          При наданні послуг соціальні робітники  використовують спецодяг, виданий для надання соціальних послуг   (куртку, халат, рукавиці).

        В умовах карантину  вони своєчасно забезпечують  підопічних продуктами харчування, медикаментами, використовуючи захисні засоби та  дотримуючись заходів безпеки. Відвідують обслуговуваних в захисній масці,рукавицях,з дезінфектором, дотримуються вимог особистої гігієни.

Відділення денного перебування.

Особлива увага приділяється збагаченню форм і методів роботи, надання соціальних послуг по адаптації та залучення до участі в клубах і любительських об'єднаннях ветеранів.

         На території Ротмістрівської сільської ради діє  2 факультети Університету ІІІ віку, клуби та любительські об’єднання ветеранів праці, якими було охоплено 6 населених пунктів.

Клуби та любительські об’єднання працюють за змістовними планами, в розробці яких беруть участь ветерани, члени клубів та об’єднань.

Соціальні працівники залучають до участі у заходах,  що проводяться у філіалах відділення, працівників соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівників освіти, охорони здоров’я та інші. Традиційними стали майстер-класи, виставки робіт, картин, поробок, спільні благодійні обіди, відзначення державних, релігійних свят, ветеранські посиденьки, проводяться творчі вечори, на яких місцеві письменники та поети презентують ветеранам свої твори.  У філіалі с.Ротмістрівка запроваджено години здоров’я, під час яких ветерани займаються спортом .

Станом на 01.01.2021 року  потребують соціальних послуг відділенням денного перебування  – 622  особи  на обслуговуванні у відділенні знаходиться -  340 осіб. 

У зв’язку з карантином обмежилась  кількість відвідувань членами клубів у відділенні денного перебування. Всього  за 1 квартал 2021  року

проведено засідань  клубів - 20, лекцій та бесід - 32, занять Університету ІІІ віку – 11.

     У філіалі відділення денного перебування с.Ротмістрівки, крім 3 клубів ветеранів, які активно діють із 2011 року, щоп’ятниці запроваджені дні здоров’я на природі та базі місцевої амбулаторії. Всі ветерани забезпечені гімнастичними палицями та використовують базу ЛФК у своїх заняттях. Це значно покращило їх фізичний, психологічний стан, коло бажаючих розширюється.

Відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді.

Фахівці відділення постійно працюють над розвитком мережі соціальних послуг для сімей, що знаходяться в СЖО. За I квартал 2021року за результатами вивчення їх потреб були надані такі послуги: соціальний супровід, представництво інтересів, соціальна профілактика, консультування. Одним із пріоритетних напрямків роботи відділення організації надання соціальних послуг для сім'ї, дітей та молоді є попередження негативних ситуацій у родині, особливо у сім’ях з дітьми, та надання їм допомоги.

З метою надання своєчасної допомоги сім'ям (особам), які потрапили у складні життєві обставини та не в змозі їх самостійно подолати, фахівці відділення згідно графіка здійснюють виїзди в сім'ї  та проводять оцінку потреб сімей (осіб), за результатами яких надаються соціальні послуги .

 Станом на 01.04.2021 року на обліку у відділенні перебуває 2 сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховується 3 дітей. З них одна дитина перебуває в Черкаському спеціалізованому  будинку дитини. Є перші результати роботи фахівців відділення: завдяки наполегливій і постійній роботі з проблемними сім’ями надана допомога переселенцям із Сходу в оформленні документів, також забезпечено гуманітарною допомогою, зокрема одягом, взуттям та іграшками, проведено профілактичну роботу щодо покращення умов проживання. Також відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді провели соціально-профілактичну роботу з сім`ями, які проживають в с.Сердюківка та с.Попівка, с.Пастирське.

У ході роботи вони обстежили житлово-побутові умови в 2 сім`ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. З  батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання ними батьківських обов’язків та відповідального усвідомленого батьківства. Дорослим було наголошено про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині.  Проводились профілактичні бесіди щодо приведення житлових приміщень у відповідність до санітарно-гігієнічних норм та забезпечення необхідними речами для повноцінного розвитку, виховання та проживання дітей. З батьками проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо профілактики вживання спиртних напоїв, ведення здорового способу життя, попередження виникнення насильства у сім’ях. Також їх попереджено про наслідки ухиляння від виконання батьківських обов’язків, нецільового використання державних соціальних допомог.

19 березня 2021 року  фахівцями із соціальної роботи КЗ « ЦНСП Ротмістрівської сільської ради» було проведено оглядовий тренінг-лекцію в Макіївському ліцеї на тему: «Комп’ютерна та Інтернет залежність, небезпека в Інтернеті» для  учнів 7 класу у кількості 16 учнів. Мета тренінгу-лекції полягала в консультуванні  з питань профілактики комп’ютерної залежності, визначити та проаналізувати основні проблеми комп’ютерної та Інтернет-залежності,  розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет, розвивати уважність, спостережливість, мовленнєві навики, пам’ять, виховувати любов до родини, навколишнього світу, етичне спілкування між товаришами, дорослими, молодшими друзями. Разом з учнями було розроблено поради по використанню безпечного Інтернету та його ресурсів, надано інформацію про вплив комп’ютерних ігор та на організм дитини та визначити комп’ютерну та Інтернет залежність шляхом проведення анкетування. Молодь була ознайомлена зі статистикою Інтернет залежності  населення для розуміння важливості профілактичних заходів.

 В рамках заходу вирішено завдання, які дали змогу систематизувати отримані знання щодо правил спілкування в соціальних мережах, проведено анонімне анкетування, відеолекторії «Чому діти залежні від ігор», «Як подолати залежність від соціальних мереж». Основним завданням  було привернення уваги  до  актуальної  проблеми на дану тематику, адже з кожним роком  з інтернет залежністю дітей зростає. Інформація, отримана під час тренінгу, була корисною. В процесі спілкування присутні задавали питання, на які фахівцем та психологом були надані вичерпні  відповіді. Після завершення заходу слухачі отримали інформаційні буклети.

Виготовлено та оформлено стенд відділення «Долаємо проблеми разом». З часу діяльності відділення підготовлено 1 буклет, за I квартал 2021 року розміщено 4 матеріали на сторінці ротмістрівської сільської ради. Надалі продовжуємо  допомагати різним категоріям населення, які потребують нашої допомоги та перебувають в СЖО.

 

Робота з кадрами:

Станом на 01.04.2021 року в комунальному закладі соціального обслуговування працює 32 особи, за штатним розписом 30.5, в тому числі 22 соціальних робітників.

Належна робота з кадрами, підтримка авторитету кожного соціального робітника в селі, контроль за дотриманням трудового розпорядку дня, маршрутних листів, вимогливість і увага до проблем і їх вирішення є  пріоритетними завданнями адміністрації на рік.

Що понеділка у комунальному закладі проводяться оперативні наради при директору, де розглядаються нагальні питання діяльності відділень, проблеми, які потребували вирішення, давалися доручення відповідальним працівникам і контролювалися їх виконання.

На належному рівні в комунальному закладі поставлена інформаційно-роз’яснювальна робота, висвітлення комунального закладу на сайті Ротмістрівської сільської ради в розділі комунальний заклад «ЦНСП

Ротмістрівської сільської ради» для формування  його позитивного іміджу серед жителів району.

Колектив  комунального закладу сьогодні продовжує працювати над реалізацією законодавчих та нормативних актів щодо вдосконалення системи надання соціальних послуг, дбає про підвищення якості та ефективності надання соціальних послуг, вивчає передовий досвід та впроваджує інноваційні форми роботи з людьми літнього віку району.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень