A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ЗАКОН, ЯКИЙ ПРИРІВНЮЄ Е-ПАСПОРТИ ДО ЇХ ФІЗИЧНИХ АНАЛОГІВ, УХВАЛЕНО!

Дата: 31.03.2021 10:55
Кількість переглядів: 904

Фото без опису

30 березня, Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт № 4335 «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

«ЗА» проголосували 302 народних депутати.

Наразі цифрові образи ID-картки і закордонного біометричного паспорта (е-паспорти) є офіційними аналогами пластикових та паперових документів і мають однакову з ними юридичну силу. Така можливість передбачена і реалізується в межах експериментального проєкту, затвердженого постановою КМ України від 15.04.2020 № 278.

Сьогоднішнє рішення Верховної Ради закріплює на рівні Закону поняття «е-паспорт» та «е-паспорт для виїзду за кордон» і передбачає унормування порядку використання е-паспортів після 2021 року - шляхом внесення необхідних змін до нормативно-правових актів.

Передбачається, що Закон набуде чинності з 23 серпня 2021 року.

Нагадаємо, що цифрові паспорти доступні лише тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт. За даними Міністерства цифрової трансформації України, на даний час е-паспортами через мобільний додаток Дія користуються близько 5 млн. громадян України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень