A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

«Почуй мене»: в Україні стартував соціальний проект

Дата: 15.03.2021 09:12
Кількість переглядів: 801

Марина Лазебна відкрила пілотний проект Міністерства соціальної політики «Почуй мене», який забезпечує можливість для людей з порушеннями слуху користуватись послугами сурдоперекладача в режимі онлайн під час звернень.

Майже два мільйони наших громадян мають порушення слуху. Як свідчать дослідження, внаслідок багатьох факторів, у тому числі, техногенних, їх кількість постійно зростає. І, якщо раніше порушення слуху найчастіше були вродженими, то зараз суттєво зростає частка порушень, набутих у дорослому віці. Вже сьогодні близько 400 тисяч українців спілкуються жестовою мовою.

Під час звернень до Мінсоцполітики вони за допомогою спеціального застосунку на сайті Міністерства зможуть користуватись послугами сурдоперекладача в режимі онлайн і отримувати відповіді на свої запити у вигляді відеолиста. Звернення оброблятимуться операторами «гарячої лінії» для людей з інвалідністю урядового контактного центру, яка працює за номером 15-39.

«Багато людей з порушеннями слуху думають не словами, а образами, тож їм інколи важко сприймати текстові повідомлення. Лише уявіть, що з такими бар’єрами в спілкуванні вони стикаються під час більшості необхідних звернень: до органів влади, соціального захисту, лікарень. Можливість користуватись послугами сурдоперекладача в дистанційному режимі та отримати відеовідповідь, передбачені пілотом, значно спростять їх комунікацію з державою з питань соціального захисту, соціальних послуг та необхідної допомоги. Але це лише перший крок. В подальшому за результатами пілотного проекту ми надамо рекомендації, як поширити новий досвід комунікацій на інші державні установи, органи соціального захисту населення. Наше завдання – забезпечити, щоб кожна людина було почута та мала всі можливості для активної участі у суспільному житті та власної реалізації», – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Міністр також анонсувала низку заходів, які реалізовує Мінсоцполітики, спрямованих на створення дружнього інклюзивного середовища для людей з порушеннями слуху, здобуття ними якісної освіти та гідної роботи.

Пілотний проект «Почуй мене» реалізується Міністерством соціальної політики у співпраці з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень