A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Після звернення Черкаської ОДА НКРЕКП перегляне тарифи «Уманьгазу»

Дата: 16.01.2021 07:36
Кількість переглядів: 417

Черкаська обласна державна адміністрація спрямувала лист до НКРЕКП щодо перегляду та зменшення тарифу підприємства “Уманьгаз”. Як повідомив на сьогоднішній нараді в ОДА щодо тарифів голова правління ПрАТ «Уманьгаз» Вадим Кириняченко, реакція на звернення вже є. 

На сайті НКРЕКП https://www.nerc.gov.ua/?id=56124 опублікували проєкт Постанови про зменшення тарифу природного газу ПрАТ «Уманьгаз» на 36 копійок до рівня 2,10 гривень. Засідання щодо прийняття цього тарифу має відбутися 19 січня.

За словами в.о. голови Черкаської ОДА Віктора Гусака, Черкаська обласна адміністрація готова до діалогу та напрацювання конструктивних пропозицій в межах компетенції. 

– На сьогодні з метою зменшення вартості газу Урядом готуються відповідні рішення про запровадження державного регулювання ціни на газ. Запропонована ціна, яка має бути встановлена – 6,99 грн за метр кубічний. Фактично це означає зниження ціни газу на 25-30 відсотків від цін, які пропонуються газопостачальними компаніями. Державне регулювання ціни планується запровадити тимчасово на період карантинних обмежень або до закінчення опалювального сезону. У свою ж чергу Черкаська ОДА буде майданчиком для напрацювання конструктивних пропозицій, – говорить Віктор Гусак. 

«Структура споживання Уманьгаз складає 80%. Тому тариф на розподіл природного газу «Уманьгаз» складає на сьогодні 2,36 гривень. Ці витрати порахували НКРЕКП за допомогою спеціальних методик. На ці витрати «Уманьгаз» ніяк не впливає. Враховуючи звернення Черкаської обласної державної адміністрації до НКРЕКП, останні дні ми тісно співпрацювали з представниками НКРЕКП і знайшли шляхи зменшення тарифу на розподіл природного газу», – говорить голова правління ПрАТ «Уманьгаз» Вадим Кириняченко.

Нагадаємо, що послуги з розподілу природного газу в області надають два Оператори газорозподільних мереж: АТ «Черкасигаз», ПрАТ «Уманьгаз». Останнє підприємство надає послуги на території Маньківського, Христинівського, Уманського районів та Умані.

 Із 1 січня 2021 року тариф на послуги розподілу природного газу для АТ ,,Черкасигаз“ становить 0,648 гривень за 1 куб. м з ПДВ (тариф збільшився на 7 копійок у порівнянні до минулорічного тарифу). З 16 грудня 2020 року послуги розподілу природного газу для ПрАТ ,,Уманьгаз“ – 2,496 гривень за 1 куб м з ПДВ. Тобто тариф збільшився на 1,296 грн – майже вдвічі в порівнянні до минулорічного тарифу. Ці тарифи встановлені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень