A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

279 смілянських підприємців без найманих працівників отримають допомогу по частковому безробіттю на період карантину (станом на 02.07.2020)

Дата: 02.07.2020 09:31
Кількість переглядів: 358

Фото без опису

 

Одна із таких підприємців – Галина Ракоїд. Жінка розповідає як стала бізнесвумен та які виклики постають перед самозайнятими особами через поширення COVID-19.

Галина Ракоїд відкрила власну справу у 2007 році через те, що у місті не було підходящої для неї роботи. Вона закінчила технікум у м. Сміла, Білоцерківський національний аграрний університет. Пані Галина пригадує: «Я змінила багато місць роботи. Довго шукала легальну працю. Врешті, розчарувавшись у таких пошуках, я створила свій бізнес і працюю сама на себе. Хоча займаюся продажами чоловічого одягу, мій власний чоловік мені не допомагає. Взагалі ніхто не допомагає: за всі рішення я сама відповідаю.»

Пані Галина вдало обрала приміщення для продажу чоловічого одягу: орендує біля станції ім. Т. Шевченка. Тобто серед покупців і місцеві, і люди, які приїжджають за покупками із сіл. Відповідно, вартість оренди теж вища, ніж в інших малолюдних районах.

Але на час карантину жінка була вимушена закрити свій магазин. Підприємиця розповідає про виклики, які постали перед її бізнесом: «Ми  не виходили з дому без крайньої потреби. Приміський та міський транспорт не працював. Але ж оренду приміщення та комунальні платежі ніхто не відміняв. Навіть зараз, коли помякшили умови карантину, кількість покупців не збільшується. У когось немає грошей, хтось – поїхав на заробітки. Через карантин я спробувала себе в інтернет-маркетингу, створила Viber-сторінкуКарамель для продажів.»

Щоб отримати допомогу по частковому безробіттю, пані Галина звернулася до центру зайнятості: «Тут мені розповіли які потрібні документи, допомогли їх підготувати та подати на розгляд. Через декілька днів я отримала позитивне рішення щодо виплат.»

Тетяна Сумська – директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості – розповідає що потрібно зробити ФОПу без найманих працівників, щоб отримати допомогу по частковому безробіттю: «Потрібно звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності. Підготувати пакeт документів:

• заяву на отримання допомоги в довільній формі;

• копію наказу з датою зупинення чи скорочення діяльності;

• довідку про сплату ЄВ за останніх 6 місяців;

• відомості до Додатку 2 Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів Украі?ни з метою запобігання поширенню на територіі? Украі?ни гостроі? респіраторноі? хвороби COVID-19, спричиненоі? коронавірусом SARS-CoV-2.

Оригінали документів подати до центру зайнятості в один із зручних способів:

• поштою,

• через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості.

Нагадуємо, отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину можуть і роботодавці для своїх працівників. Наразі 57 роботодавців отримають допомогу для 663 працівників.»

Підготувала А. Хоменко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень