A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Заробити онлайн під час карантину – чом би й ні? Але як не стати жертвою шахраїв?

Дата: 27.05.2020 14:08
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

Щоб вберегти наших клієнтів від пропозицій недобросовісних роботодавців, ми самі протестували можливі пропозиції віддаленої роботи і ділимося п’ятіркою найпоширеніших шахрайських схем:

  1. Мережевий маркетинг. Його не потрібно шукати – він сам знайде вас. Вам напишуть у соціальній мережі і запропонують легкий заробіток у продажах. Потрібно лише заплатити за викуп товару та/або за навчальні курси.
  2. Копірайтинг. Вам потрібно тільки заплатити за довічний доступ до сайту із замовленнями.
  3. Переклад текстів. Переводити тексти можна за допомогою Google-перекладача. І знову, ж заплатіть – і вам відправлять посилання на сайт, де можна заробити.
  4. Передрук з рукописів. Тут попросять заплатити типу “страхові кошти” на випадок, якщо ви не вчасно здасте роботу. А тепер уявіть: хто зараз пише тексти від руки, щоб потім те ще хтось набирав на ПК?
  5. Робота на біржах. Запропонують оплатити навчання та пообіцяють % від доходів.

Фото без опису

“Ніякого керівництва”, “швидкий фінансовий успіх”, “ніяких графіків”, “дохід – ви самі визначаєте, якої суми вам вистачить”. Та ще ці слова приправлені історіями особистого успіху людей, які ось зараз Вам пишуть у соціальній мережі та так гарно виглядають на фото. Мисліть критично і пам’ятайте, що законослухняні роботодавці офіційно працевлаштовують навіть на випробувальний термін при дистанційній роботі.  А клієнти центру зайнятості отримують безкоштовні освітні чи просвітницькі послуги онлайн та мають змогу за бажанням здобути робітничий фах.

Діють українські платформи, які пропонують дистанційну роботу для фрілансерів (їх легко знайти за запитом в Google). Там теж потрібно платити кошти за певні послуги. Але на початковому етапі можна обійтися без вкладень, ви матимете безпосередній контакт зі своїм замовником, гарантований платформою розрахунок на банківську карту та рекомендації за виконану роботу, які побачать наступні замовники.

Тестувала Ангеліна Хоменко,

фахівчиня СМРЦЗ

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень