A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

На Черкащині – дощитиме

Дата: 26.05.2020 09:31
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

 

Сьогодні центр дощового циклону знаходиться над Черкащиною і вже випало 2-13 мм дощу. А у Жашкові за 12 годин аж 23 мм – майже декадна норма, що відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища, повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань. За прогнозом, цей робочий тиждень буде з дощами, проте покладе початок у перебудові синоптичної ситуації.

Переміщення повітряних мас поступово повернеться до більш звичних західно-східних процесів. Нарешті нашу Черкащину очікує підвищення температури.

У першій половині тижня воно буде помірним з денними температурами 14-19º, а з четверга зробить серйозну заявку на те, щоб наздогнати календар з температурами вдень 17-22º і наблизитися до кліматичної норми.

У вихідні дощі припиняться, є шанси що травень встигне дати початок метеорологічному літу.

Загалом меридіональні переміщення повітряних мас, що встановилися в атмосфері, призвели до затяжної і потужної негативної температурної аномалії у нашому регіоні. Навіть у третій декаді травня на Черкащині на грунті спостерігалися нічні заморозки, а середня температура повітря відстає від кліматичної норми на 3-8°.

Травень-2020 запам’ятається недобором тепла, частими дощами і пізніми заморозками, холодні ночі та ранки, часто сірі та вітряні дні. Кількість опадів на Черкащині за 24 дні травня досягла 1-1,5 місячної норми. Це хороший показник після дефіциту квітневих опадів. Але при холодній погоді для нормального росту і розвитку рослин не вистачає тепла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень