A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Відповіді на найпоширеніші питання про виплати безробітним під час карантину

Дата: 14.04.2020 09:13
Кількість переглядів: 563

За яких умов можливе отримання виплати допомоги по безробіттю?

В період дії карантину реєстрація та надання статусу безробітного особі, яка шукає роботу, здійснюється з першого дня після подання документів та заяви про надання статусу безробітного. Обмеження, пов’язані з наявністю підходящої роботи у період карантину не застосовуються.

Призначення виплати допомоги по безробіттю у такому разі здійснюється з першого дня реєстрації безробітного.

Нагадуємо, подати документи для отримання статусу безробітного під час карантину можна через електронну пошту 2302@ckocz.gov.ua чи через скриньку для кореспонденції до 14:00 з понеділка по п’ятницю.

 

Який розмір допомоги по безробіттю я буду отримувати?

Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру.

Розмір допомоги по безробіттю залежить, зокрема, від страхового стажу особи та тривалості безробіття і не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.

Розмір допомоги по безробіттю визначається на підставі відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування залежно від страхового стажу, заробітної плати (доходу), а також довідок про грошове забезпечення, виданих особі військовими комісаріатами, де така особа перебувала на обліку, військовими частинами, органами, де особа проходила службу.

Застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

Максимальний розмір допомоги по безробіттю з 01.12.2019 становить 8 408 грн (4 прожиткових мінімуми для працездатних осіб).

Розмір мінімальної виплати допомоги по безробіттю, що виплачується застрахованим особам в залежності від страхового стажу з 01.03.2020 становить 1800 гривень, а особам, виплати яким призначались без урахування страхового стажу650 гривень відповідно до законодавства.

Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 720 календарних днів.

Інформацію щодо розміру Вашої допомоги по безробіттю отримайте у Вашого кар’єрного радника.   Дана інформація є персональною.

 

Як я можу дізнатись, чи нарахована мені допомога по безробіттю?

Для розширення можливостей та оперативної комунікації з  кар’єрним радником рекомендуємо Вам  створити «Електронний кабінет шукача роботи». В цьому кабінеті Ви зможете ознайомитись з  відомостями щодо нарахування та виплати Вам допомоги по безробіттю, актуальними вакансіями, запропонованими послугами та їх графіком, розмістити резюме для пошуку роботи та інше.

Інформація про виплати є персональною. Тому не поширюється співробітниками центру зайнятості у телефонному режимі чи через соціальні мережі.

Інформація Смілянського міськрайонного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень