A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

НАГАДАЄМО ВОДІЯМ ТА ПІШОХОДАМ, ЯК ДІЯТИ ПІД ЧАС УСКЛАДНЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ

Дата: 06.02.2020 12:37
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

 

За даними обласного центру з гідрометеорології на Черкащині очікуються ускладнення погодних умов. Рівень небезпечності – жовтий. Поліція Черкаської області звертається до учасників дорожнього руху з проханням бути уважними та обережними, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.

На території Черкаської області очікується погіршення погодних умов, можливі хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, ожеледиця на дорогах. Шановні громадяни, вирушаючи в дорогу перевірте технічний стан свого автомобіля, зокрема стан  зовнішніх світлових приладів, склоочисників, обігрівачів салону, також зауважте, що в зимовий період на автомобілях мають бути встановлені зимові шини. Під час руху дотримуйтесь вимог Правил дорожнього руху, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтеся безпечної дистанції, обирайте безпечну швидкість та не забудьте увімкнути ближнє світло фар, ходові вогні чи протитуманні ліхтарі. Відмовтеся від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть привести до аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Обов’язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію та не залишайте автотранспорт на узбіччях автошляхів та вулиць – цим ви ускладнюєте роботу снігоприбиральної техніки і сприяєте утворенню заторів.

За недостатньої видимості, особливо з настанням сутінок, пішоходам рекомендовано виділити себе на дорозі: бажано використовувати світловідбивні елементи на одязі, що дозволить водіям завчасно побачити людей на дорозі.

Пам’ятайте, що на час сильних опадів краще відкласти поїздку та перечекати негоду, а якщо виникає негайна потреба вирушити в дорогу – дотримуйтесь мінімальної швидкості та будьте максимально уважними.

В разі, якщо вам потрібна допомога, телефонуйте до поліції за номером 102, інформує офіційний сайт ГУ НП у Черкаській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень