A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ПОНАД СІМДЕСЯТ СМІЛЯН ПОТРАПИЛИ ПІД ВИВІЛЬНЕННЯ У МИНУЛОМУ РОЦІ

Дата: 03.02.2020 09:16
Кількість переглядів: 361

Фото без опису

 

Олена Журавленко працювала технологом на Смілянському радіо-приладному заводі. Коли потрапила під вивільнення, пішла працювати молодшою медичною сестрою. Після років праці, жінка знову потрапляє під вивільнення у Державному закладі «Спеціалізована медико-санітарна частина №14» МОЗ.

Поки не було підходящої роботи для пані Олени, вона приймала участь у оплачуваних громадських роботах за направленням центру зайнятості. Лариса Сокуренко – карєрна радниця, пригадує: «Жінка дуже роботяща та відповідальна. Відвідувала всі заходи, які проводилися у центрі зайнятості. Із своїм майбутнім роботодавцем познайомилася саме під час участі у громадських роботах».

Олена Журавленко розповідає: «Звичайно, потрапляти під вивільнення – не приємно. Адже за роки звикаєш до колективу, до обстановки. Та найкращі ліки від негативних емоцій – це праця. За щоденними задачами мені ніколи шкодувати за минулим. З останнього місця роботи я уже звільнилася за згодою сторін. Хочу більше часу витратити на оздоровлення та на спілкування із близькими. Коли захочу знайти нову роботу – знову звернуся до центру зайнятості».

Любов Пастушенко – начальниця відділу організації працевлаштування населення наводить аналітику: «У минулому році до нас звернулося 73 вивільнюваних працівників. Із них 28 осіб працевлаштовані, на початок 2020 року на обліку залишились ще 20 безробітних. Всі ці люди отримують грошове забезпечення із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.»

Тетяна Сумська – директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості, коментує: «Зараз одне із пріоритетних наших завдань – сприяти якомога скорішому працевлаштуванню працівників, які вивільняються. Фахівці Смілянського центру зайнятості проводять семінари та тренінги щодо написання резюме, інформують про актуальні вакансії та пояснюють алгоритм дій працівника, який підпадає під скорочення чисельності штату або ліквідацію установи. Зараз кар’єрні радниці мотивують колишніх працівників державної служби та органів місцевого самоврядування до активного пошуку роботи, продовжують інформувати про актуальні вакансії в регіоні, організовують співбесіди з роботодавцями.»

Інформація Смілянського міськрайонного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень