A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Як поєднати безкоштовне фахове навчання та відпочинок на морі?

Дата: 31.01.2020 11:48
Кількість переглядів: 451

Ви помітили, що соціальні мережі та реклама google переповнені пропозиціями коштовного навчання за робітничими професіями? Стати перукаркою, манікюрницею чи кухарем пропонують за вартісними цінами. В тизерах навіть перші лекції обіцяють безкоштовними. Мати робітничу професію стає все модніше – адже багато пропозицій від роботодавців є не тільки в Україні, а й за кордоном. Та й в перспективі можна відкрити власну справу.

Але все набагато простіше. Отримати робітничу спеціальність можна безкоштовно, якщо звернутися до центру зайнятості.

А що може бути приємніше, ніж навчання біля моря? Тому Смілянський міськрайонний центр зайнятості радить Державний навчальний заклад «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Серед смілян уже є ті, хто на собі відчув переваги навчання саме у цьому закладі. До прикладу, манікюрниця Ольга Гірш розповідає: «Навчалася я влітку. Проживання в гуртожитку – безкоштовне. Я витрачала кошти тільки на харчування. Поряд було море. Тож, після насиченої навчальної програми ми весело проводили час. Засмагали, купалися. Нас навчали професіонали. На заняттях давали поради з медицини, права, реклами. Консультували дизайнери, успішні власники бьюті-бізнесу.»

До речі, Ольга має вищу освіту. Але у регіоні роботи за фахом для неї не було. Тож вона перевчилася і тепер має амбіції щодо відкриття власної справи.

Тому, якщо за якихось причин вам не вдалося вступити до вишу чи навчання є не підйомним для сімейного бюджету, – це не привід засмучуватися. Звертайтеся до Смілянського міськрайонного центру зайнятості, 1 поверх, кабінет №3. За допомогою тестування вам допоможуть визначити підходящу саме вам професію та допоможуть із навчанням.

У Державному навчальному закладі «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» можна здобути професію

  • сфери послуг: адміністратора, бармена, контролера-касира, касира в банку, манікюрника, обліковця з реєстрації бухгалтерських даних, продавця непродовольчих товарів, перукаря (перукаря-модельєра), офіціанта, покоївки, кухара, продавця продовольчих товарів, педикюрника;
  • промисловості: оператора верстатів з ПК, оператора котельні, слюсара-ремонтника, електрогазозварника, токаря, фрезерувальника;
  • будівництва: електромонтажника з електроосвітлення та освітлювальних мереж, лицювальника плиточника, слюсаря-сантехніка, робітника із комплексного обслуговування і ремонту будинків, штукатура, столяра.

Доступне навчання за напрямами:

  • Сучасні технології бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
  • Виконання робіт за ПК за програмою користувача.
  • Підприємницька діяльність у сфері малого бізнесу.
  • AutoCAD – система автоматичного проектування і креслення.
  • Будова та правило користування верстатами з програмним керуванням.
  • Підготовка управителів багатоквартирного будинку та керівного складу підприємств ЖКГ, що надають послуги з управління та утримання житлового комплексу.
  • Ручне агргоно-дугове зварювання неплавким вольфрамовим електродом.

Термін навчання від 2,5 до 8,5 МІСЯЦІВ.

В навчальних кабінетах та лабораторіях розміщені інтерактивні дошки, комп’ютерна техніка, сучасні електронні засоби навчання. Всі навчальні приміщення світлі та просторі, зі зручними меблями, системою кондиціювання.

Навчально-виробничі майстерні обладнані сучасними верстатами з числовим програмним керуванням, приладами, пристроями та інструментами. Робочі зони обладнані спеціальними тренажерами.

У гуртожитку – двомісні кімнати із санвузлом, душовою, новими меблями, телевізором, кондиціонером. На кожному поверсі є по дві кухні з електроплитами, витяжками, мікрохвильовими печами та необхідним посудом. Є спеціальні приміщення для прання і прасування. Є кімнати самопідготовки та спортивний зал.

До комплексу навчально центру входять три будівлі: гуртожиток на 300 місць, 4-х поверхова будівля майстерень, 5-ти поверхова будівля адміністративно-навчального центру. Весь комплекс опалюється власною газовою котельнею, будівлі оснащені ліфтами, системами кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації, контролю доступу, комп’ютерною мережею з власною потужною серверною, телебаченням, голосовим зв’язком.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень