A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ШАНОВНІ БАТЬКИ, ОБЕРЕЖНО! "ЧЕРВОНА СОВА"

Дата: 20.01.2020 18:20
Кількість переглядів: 1043

Фото без опису

В Україні набирають великих обертів нові суїцидальні ігри "Червона сова" та Ліга легенд” які діють за принципом "Синього кита", що пропагують самогубство.
 

Правила гри такі: спочатку дітей заманюють в гру. Надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби викидає помилку). Але завдяки цьому посиланню "куратори" дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання – її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на "розбірки".

Одні з основних завдань – постійно бути online, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають 24/7, а також, дивитися психологічні  відео посеред ночі (після цих відео дорослому можна посивіти, вже не говорячи про те, що відбувається з психікою дітей). А ще аудіо з "потойбічного світу".

В Україні "Червона сова" ледь не вбила 14-річну Леру з Києва. На наступний день після зникнення, дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією у кишені для подальших дій.

За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала гра "Червона сова".

«Червона сова», на відміну від сумнозвісного попередника «Синього кита», має інші правила. Раніше дитину переконували, що у цьому світі їй робити більше нічого і всім без неї стане краще, а, значить, єдиний вихід – самогубство. У «Червоній сові» дитину запевняють, що після 12 днів без сну та їжі можна зрозуміти сенс життя і стати просвітленим. За правилами гри, дитина повинна цілодобово знаходитися онлайн, дивитися вночі відеоролики, які надсилає куратор, та виконувати будь-які поставлені завдання.

На думку психологів, не всі діти знаходяться у групі ризику. А діти, у яких є негаразди в сім’ї, і ці негаразди пов’язані зі складними стосунками між батьками. Це діти, у яких є нещасні стосунки з однолітками: кохання, булінг (шкільне насильство) чи цькування. Не відчуваючи захисту від дорослих такі діти шукають цей захист у мережі.

Попри очевидну небезпеку, яку несуть суїцидальні онлайн-ігри та куратори, які за ними стоять, в Україні такі злочинці не несуть жодної відповідальності. На сьогоднішній день ст. 120 Кримінального кодексу України встановлює лише відповідальність за доведення самогубства, у якій перелічено конкретні способи. Однак дана стаття не охоплює ті дії і ті прояви, які вже є в інтернеті. Коли відбувається не фактичне доведення, а сприяння. Але у прямому сенсі це не є доведенням до самогубства.

Батьки, звертайте увагу на поведінку дітей!

 Основні поведінкові ознаки участі дитини у "групах смерті" такі: відчуженість; втома; постійно хоче спати; сидить в мережі посеред ночі; з’являються порізи на руках.

Шановні батьки! Намагайтеся зайняти вільний час підлітків спортивними або культурними секціями, частіше спілкуйтеся з дітьми та ставтеся до них з розумінням, цікавтесь їхнім життям, зверніть увагу на коло спілкування дитини, аккаунти в соціальних мережах та групи, до яких вона входить, контролюйте фото та відео в гаджетах, встановіть налаштування фільтрів доступу до тих чи інших небажаних ресурсів і, перш за все, пояснюйте дитині, що інтернет – це можливість не лише для спілкування та розваг.

Якщо ви помітили прояви залежності від вказаних ігор у дитини, то відразу починайте довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри і захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога.

Служба у справах дітей Ротмістрівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень