A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Навіщо кейс-менеджмент у центрі зайнятості?

Дата: 09.12.2019 10:46
Кількість переглядів: 1009

Фото без опису

 

Тетяна Чемирис – карєрна радниця Смілянського міськрайонного центру зайнятості. Вона пройшла тренінги, які навчають кейс-менеджменту і спробувала їх використовувати під час роботи. Розповідає про результативність цього методу.

Що таке кейс-менеджмент? І навіщо він вам?

Кейс-менеджмент – це технологія соціальної роботи з конкретною проблемною ситуацією.  У нашому випадку така ситуація – це безробіття. Особливо гнітюче воно впливає на людей, які потребують соціального захисту. Наприклад, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи,  люди, яким до виходу на пенсію залишилося менше 10 років, одинокі матері. У кожного відвідувача центру зайнятості – своя історія. Тож кожне звернення – це окрема життєва задача працевлаштування, яку ми допомагаємо вирішити.

І як ви вирішуєте задачі із працевлаштування?

Спочатку оцінюємо можливості і потреби клієнта. Ми цей процес називаємо профілюванням. На основі цього визначаємо ціль та кожну дію, яка сприятиме досягненню мети. Так, ми спільно складаємо індивідуальний план працевлаштування.  Він прив'язаний до часу – тобто є конкретні строки виконання кожної задачі. Далі – інтервенція – визначення кола фахівців та мотиваційних заходів, які прискорять працевлаштування.

Періодично перевіряємо чи працює план і чи приносить його виконання очікувані результати. За потреби, вносимо корективи або ж кардинально змінюємо. Наприклад, буває так, що людина тривалий час шукає роботу виключно за одним фахом. Частіше, це люди з вищою освітою. Ми бачимо, що підходящих вакансій в регіоні немає, актуальні та перспективні – робітничі професії. Я пропоную клієнту перевчитися на робітничу спеціальність безкоштовно за сприяння центру зайнятості. І у мене вже є клієнти, які кардинально змінюють фах, вже заключили договори з роботодавцями і навчаються.

Любов Пастушенко – начальниця відділу організації працевлаштування населення, у якому працює карєрна радниця Тетяна Чемирис:

Ми постійно аналізуємо кожну справу. На основі попереднього досвіду працевлаштування, ми шукаємо якомога ефективніші методики. Ми постійно підтримуємо інформаційну співпрацю із жителями регіону. Розповідаємо історії безробітних, які досягли успіху. Кожна така історія – неповторна і повчальна. Деякі історії мотивують інших, допомагають подолати страхи або надихають. Наразі, за 2019 рік 929 наших клієнтів працюють.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень