A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Чужих дітей не буває: на Черкащині майже 700 родин виховують усиновлених дітей

Дата: 01.10.2019 08:16
Кількість переглядів: 539

Цьогорічний День усиновлення, 30 вересня, проходить під гаслом: «Усиновлення дитини – це щастя, а не таємниця». Про це зазначає керівниця Служби у справах дітей Черкаської ОДА Оксана Покатілова й додає: «Чужих дітей не буває. Це найкраще розуміють сім’ї, які прийняли у своє дружнє родинне коло дітей, обділених долею, зуміли їх огорнути батьківською любов’ю, подарувати радість повноцінного дитинства та стати надійною опорою.  І з кожним роком таких родин стає дедалі більше».

– Нині на Черкащині 694 родини виховують 787 усиновлених дітей, – розповідає Оксана Іванівна. – 1 535 дітей проживають в сім’ях опікунів, піклувальників, 514 виховують в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.

Зауважимо, за 9 місяців цього року право на сімейне виховання реалізувало 207 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновили – 27, влаштували під опіку, піклування – 122, передали на виховання в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – 58.

– Відтак бачимо, що завдяки небайдужим людям інститут прийомного виховання дітей на Черкащині розвивається, і в результаті забезпечується найголовніше право дитини – виховуватись в родині, – говорить начальниця Служби.

Сьогодні держава підтримує тих, хто зважився та ступив на шлях усиновлення й створення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування родин, де будуть зігріватися серця.

Довідково:

Задля підтримки та розвитку національного усиновлення Указом Президента України від 27 листопада 2008 року №1088/2008  встановлено День усиновлення і визначено день його відзначення – 30 вересня, що збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

Усиновлення – це прийняття в сім’ю дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування на правах рідних доньки чи сина (як народженої), з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини. Це найкраща найпріоритетніша форма влаштування посиротілої дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень